Osijek
FILOZOFSKI FAKULTET UREDIO PARKIRALIŠTE

Građanin: Je li to staza za slalom?
Objavljeno 17. veljače, 2021.
Još ovu godinu, do njezina kraja, na snazi je ugovor koji su potpisali Grad Osijek i Filozofski fakultet o korištenju 42 parkirna mjesta u Ulici Lorenza Jägera i Školskoj, u dijelu koji se proteže uz fakultetsku zgradu, a za potrebe djelatnika te visokoškolske ustanove. Podsjetimo, zauzvrat je Filozofski oslobodio dio dvorišta za potrebe učenika OŠ Franje Krežme. Na toj je površini Fakultet u jednom trenutku iskoristio pravo vlasništva i počeo je koristiti za parkiranje automobila svojih djelatnika. Nakon dvogodišnje pat-pozicije pronađeno je rješenje u kojemu “nije povrijeđeno pravo vlasništva, a zadovoljena je javna potreba.” Potpisan je ugovor u trajanju od pet godina, s mogućnošću njegova produljenja. Ovo se odvijalo u prvom mandatu gradonačelnika Ivana Vrkića.

Kako bi označili pripadajuća parkirališna mjesta, na Filozofskom su vrlo brzo nakon potpisivanja ugovora označili svoje parkinge i na svakom od njih postavili sklopive graničnike. Prije godinu-dvije postavljeni su novi graničnici, ali nešto dublje na prostoru samog parking-mjesta. To je pak otvorilo prostor onima vještijima koji su tako oslobođeni prostor koristili u poslijepodnevnim satima na način da su ondje parkirali - postrance.

Čini se kako je to navelo upravu Filozofskog fakulteta na novu mjeru - postavili su "najnovije" graničnike/stupiće koji onemogućavaju opisano parkiranje. No, odmah su reagirali i naši sugrađani - drže da su tako postavljeni stupići posve neestetski, a jedan je ljutiti Osječanin u svojem telefonskom pozivu redakciji rekao kako parking u Jägerovoj sada izgleda kao staza za slalom...

Iz Uprave Filozofskog fakulteta na naš upit odgovaraju kako su radovi na parkiralištu još u tijeku te podsjećaju da je riječ o “parkiralištu namijenjenom isključivo za potrebe FFOS-a i njima se prilagođava”.

D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike