Osijek
PROJEKT “OSNAŽENA”

Pomoć za stare i nemoćne
Objavljeno 17. veljače, 2021.
Gradsko društvo Crvenog križa poziva starije osobe u nepovoljnom položaju s područja Grada Osijeka, Općine Čepin, Općine Šodolovci i Općine Vladislavci za sudjelovanje u aktivnostima projekta OsnaŽENA II, a prijave se primaju do 3. ožujka 2021. Projekt se odnosi na one kojima je potrebna potpora u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, odnosno u dostavi namirnica, održavanju čistoće doma, pomoć pri odijevanju, svlačenju i održavanju osobne higijene, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa i sl.), pružanje podrške kroz razgovore, druženje te uključivanje u društvo. Navedene usluge se ne plaćaju.

Korisnici mogu biti starije osobe iznad 65 godina ili nemoćne osobe mlađe od 65 godina koje ne mogu samostalno obavljati životne potrebe. Preduvjet je da im takva ili slična usluga već nije osigurana iz sredstava državnog proračuna ili iz programa Zaželi.

- Gradsko društvo Crvenog križa može donijeti diskrecijsku odluku o primanju korisnika u projekt prema vlastitoj procjeni. Mogu se javiti Ivanu Novaku na telefon 031/496-164 radnim danom od 8 do 12 sati – pojašnjava Denis Ćosić, ravnatelj Crvenog križa Osijek. M.Mi.
65

godina trebao bi najmanje imati korisnik programa, ali prijaviti se mogu i nemoćne osobe mlađe od 65 godina
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike