Regija
GRADSKO VIJEĆE VINKOVACA BEZ DUGIH RASPRAVA

Usvojene nove pogodnosti za poduzetnike, osniva se stručni studij računarstva
Objavljeno 17. veljače, 2021.
VINKOVCI

Program poticanja poduzetništva na području grada Vinkovaca za 2021. - 2023. kojemu su vijećnici Gradskog vijeća Vinkovaca dali zeleno svjetlo nastavak je projekta koji je Upravni odjel gospodarstva započeo 2019. s dvije mjere koje su se pokazale izuzetno uspješnima.

Grad Vinkovci u svrhu poticanja razvoja poduzetništva, jačanja konkurentnosti poduzetnika uz rast zaposlenosti i dohotka zaposlenih, poboljšanje uvjeta za financiranje poduzetnika, poboljšanje infrastrukturnog poduzetničkog okruženja, podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina te razine poduzetničke kulture uz rješavanje društvenih problema primjenom poduzetničkih načela, izrađuje Program poticanja poduzetništva na području Grada Vinkovaca, rečeno je na sjednici Gradskog vijeća, jedne od dvije posljednje do lokalnih izbora u svibnju.

- Program smo 2020. proširili na dodatne četiri mjere i, kada je krenula koronakriza, pokrenuli smo još jednu mjeru pomoći poduzetnicima za štete nastale zbog epidemije. Sada smo sve te mjere objedinili u jedan program i proširili ga sve do 2023. Ključne izmjene u odnosu prema prijašnjem programu su što smo poduzetnicima koji nisu u sustavu PDV-a stavili i PDV u prihvatljiv trošak, zbog čega su i mjere atraktivnije za poduzetnike. Na svake načine ovim mjerama nastojimo pomoći našim poduzetnicima i da apliciraju na mjere i da one imaju apsolutnog smisla. Najatraktivnija naša mjera, ona do 30 tisuća kuna, gdje je bio uvjet povećanje brutoplaće po zaposlenom od 10 posto na godišnjoj, odnosno mjesečnoj razini, a po novome je uvjet povećanje netoplaće. U ovih godinu i pol dana dodijeljena su 222 ugovora, što je izuzetan postotak jer imamo 680 poduzetnika na području Grada Vinkovcima. Mjerama možemo biti zadovoljni jer poduzetnici povećavaju svoje investicijske kapacitete – kaže Hrvoje Niče, pročelnik Upravnog odjela gospodarstva dodajući kako mjerama mogu biti zadovoljni i uposlenici jer su im povećane plaće.

Zahvaljujući sporazumu sa Šumarskim fakultetom u Zagrebu, u Vinkovcima od ove akademske godine djeluje Studij drvne tehnologije, koji pohađaju 34 studenta. Pred potpisivanjem je sporazuma o suradnji Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka sa Županijom vukovarsko-srijemskom, Gradom Vinkovcima i vinkovačkim Centrom kompetencija.

Riječ je o pokretanju stručnog studija u trajanju od šest semestara na kojemu nakon završetka studenti postaju stručni prvostupnici inženjeri računarstva. Miroslav Flego
Sporazum o suradnji i osnivanju dislociranog preddiplomskog stručnog studija potpisat će se danas
Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

Najčitanije iz rubrike