Zdravlje
VJEŽBAJTE U SVOM DOMU

Smršavite i poboljšajte kondiciju uz traku za trčanje
Objavljeno 16. veljače, 2021.

Traka za trčanje je danas jedna od najpopularnijih sprava za vježbanje. U većini slučajeva ovo može biti skupa sprava, ali se pokazala se kao dobra investicija za one koji ne žele ići u teretanu ili nemaju vremena. Isto tako, što se kupi kvalitetnija traka za trčanje, to će ona biti udobnija, jednostavna za korištenje, tiha te će se dulje moći koristiti.

 

Nekoliko razloga zašto mnogi ljudi kupuju traku za trčanje odnose se na poboljšanje kondicije, lakše mršavljenje, jačanje mišiće trbuha i nogu te maksimalno iskorištavanje vremena. Osim toga, možete je koristiti u privatnosti svog doma kad god hoćete. Važno je napomenuti da se funkcije na traci mogu mijenjati kako vam se poboljša kondicija. 

 

Jedna od glavnih prednosti koje pruža traka za trčanje je ta što vremenski uvjeti ne predstavljaju problem. Traka se može koristiti za vrijeme hladnih zimskih dana kada trčanje ili hodanje u prirodi nije mnogima željeni oblik vježbanja. Osim toga, mnogi se odlučuju na traku za trčanje zbog toga što neke imaju ugrađeni nagib pa se može simulirati trčanje ili hodanje uzbrdo. Mnoge trake za trčanje imaju već postavljene programe koji odabirom omogućuju teže ili lakše vježbanje. Osim toga, nikad nije dosadno jer se tijekom vježbanja može gledati televizija te slušati glazba ili audio knjiga.

 


Pri kupnji trake za trčanje bitno je najprije odrediti budžet. Nakon toga treba istražiti kakve vrste traka za trčanje ima jer postoje raznovrsni modeli: od najjednostavnijih do najmodernijih poput sklopivog, električnog, hibridnog, itd. Odredite funkcije koje želite da traka ima poput brzine, nagiba, nadziranja otkucaje srca, pulsa, itd. Isto tako, bitno je provjeriti koliko ga osoba može koristiti, koliko će prostora zauzeti. Vrlo je bitno da je traka prilikom trčanja stabilna (ne smije se tresti prilikom hodanja ili trčanja) te da apsorbira skokove i udarce (traka se ne smije pomicati prilikom trčanja).

 

Pogledajte ponudu traka za trčanje na web trgovini Keindl Sport.

Možda ste propustili...

ORGANIZAM SE PRIRODNO POČINJE REGENERIRATI

U proljeće se javlja svjež nalet energije

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

Najčitanije iz rubrike