Autoglas
PREMIJERA: CITROËN C3 AIRCROSS

Moderna tehnologija za popularni mali SUV
Objavljeno 16. veljače, 2021.
Nakon malo više od tri godine, C3 Aircross dobio je originalno novo lice, udobniju kabinu, ali i više značajki za bezbrižnu vožnju

S 330.000 proizvedenih vozila od lansiranja krajem 2017. godine, C3 Aircross pokazao se vrlo popularnim u visoko konkurentnom B-SUV segmentu. Od samog početka kupci su jako cijenili njegov vrlo prilagodljiv i jedinstven vanjski dizajn koji se može personalizirati, kao i prostranost i praktičnost koja je gotovo bez premca.

Sada je, nakon malo više od tri godine, dobio originalno novo lice, još udobniju kabinu, proširene mogućnosti personalizacije i više značajki za bezbrižnu vožnju. Dizajn je inspiriran konceptnim automobilom Cxperience, pa automobil sada izgleda samopouzdanije i zrelije. Odlikuje se premium izgledom koji je u skladu sa sve većim očekivanjima kupaca u ovom segmentu.

Ti kupci traže i sve veće mogućnosti personalizacije, koje su sada također nadograđene kako bi im se udovoljilo. Tri su nove boje: Khaki Grey, Voltaic Blue i Polar White, ukupno njih sedam, koje uz različite kolor-pakete, tri opcije boje krova (jednolična - u boji karoserije, bijela ili crna) i dvije dizajnerske teme s luksuznijom obradom tekstura (Anodised Deep Red i Anodised Dark Blue) daju ukupno 70 kombinacija vanjskog izgleda.

Moderan
Ponuđeni su i potpuno novi 16 i 17-inčni aluminijski naplatci. Nadogradnje personalizacije nastavljaju se iznutra. Na raspolaganju su četiri različita stila uređenja kabine, svaki sa svojim zasebnim identitetom. Standardni ambijent ima sivi dekor sjedala, u kombinaciji s teksturiranom sivom kontrolnom pločom.

Stil Urban Blue je sportski moderan i kombinira plave presvlake i plavu tkaninu s efektom kože te poprečnu traku na gornjem dijelu naslona sjedala s uzorkom chevrona i traku na armaturnoj ploči od plave tkanine s efektom kože. Ambijent Metropolitan Graphite je luksuzan i kombinira grafitni materijal s efektom kože s prošaranim sivim presvlakama, također s trakom na gornjem dijelu naslona sjedala u boji svijetlog drva i sivom trakom na instrumentnoj ploči. Profinjenost predstavlja uređenje Hype Grey koje je u kombinaciji sivozelene kože i crne tkanine s efektom kože, s čime je usklađena traka na armaturnoj ploči od sivozelene kože i poprečne trake na gornjem dijelu naslona sjedala s uzorkom chevrona.

Stiže do ljeta
Ambijenti Metropolitan Graphite i Hype Grey odlikuju se novim Citroënovim prepoznatljivim prošivima koji se sastoje od niza stiliziranih chevrona, a prvi su put predstavljeni na novim C4 i ë-C4. Uza sva tri ambijenta, osim osnovnog, dostupna su sjedala Advanced Comfort. Poslovičnu citroenovsku udobnost pruža uložak od dodatnih 15 mm pjene, uz pojačanu bočnu potporu ovih širokih i izdašnih sjedala. Zaslon multimedije je nov i veći, sad je 9-inčni, za kojeg kažu kako pruža bolju ergonomiju, bolju čitljivost informacija i da je praktičniji za upotrebu. Tu su i dodatni pretinci u kabini; nova središnja konzola na stražnjem dijelu ima veliki prostor za odlaganje, koji je dostupan i putnicima sprijeda i straga, i ima klizni poklopac.

Iz ponude motora ispao je bazni atmosferski trocilindraš sa 60 kW, pa je sada čine PureTech 110 s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, PureTech 130 s automatskim mjenjačem EAT6 (više se ne nudi s ručnim mjenjačem), BlueHDi 110 s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa i BlueHDi 120 s automatskim mjenjačem EAT6. Novi C3 Aircross ima sve potrebne sastojke za nastavak svog komercijalnog uspjeha, a na tržište bi trebao stići pred ljeto.

Mato Pavličević
SIGURNOST JE NA VRHUNSKOM NIVOU
Koliko je udoban i praktičan, toliko je i siguran. Dolazi s 12 intuitivnih tehnologija koje pojednostavljuju vožnju i svakodnevni život. Sigurnosne tehnologije, ovisno o verziji, uključuju head-up zaslon u boji, prepoznavanje i preporuku znakova brzine, aktivnu sigurnosnu kočnicu i automatska duga/kratka svjetla. Za komfor služe tehnologije kao što su ulazak i pokretanja vozila bez ključa, Park Assist i kamera za vožnju unatrag s pogledom od iznad vozila, a kako bi naglasio svoju SUV prirodu i bez napora prolazio većinom vrsta terena, može biti opremljen sustavom Grip Control s asistentom za spuštanje nizbrdo.
Možda ste propustili...

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce