Autoglas
LEGENDARNA TROKOLICA IDE “POD ČEKIĆ”

Reliant obitelji Trotter bit će ponuđen na aukciji
Objavljeno 3. veljače, 2021.
S najvećom brzinom od 90 km/h, na malim je ekranima služio kao prijevoz obitelji Trotter, a dobro je podnio duga snimanja

Prvi ovogodišnji event Aukcija Silverstone je aukcija Race Retro Live Online, koja se održava u subotu, 27. ožujka. Između brojnih starodobnih i sportskih automobila pozornost je privukao mali i na prvi pogled neugledni žuti karavan na tri kotača. No to nije bilo kakav automobil. Vjeruje se da je Reliant Regal Supervan III iz 1972. jedan od originalnih šest Relianta iz Mućki, popularnog sitcoma BBC-ja (Only Fools and Horses). Kombi je jedno od najprepoznatljivijih vozila na britanskoj televiziji, a pojavio se zajedno s Davidom Jasonom, Nicholasom Lyndhurstom, Lennardom Pearcom i Busterom Merryfieldom.

Kako prenosi Quattroruote.hr, s najvećom brzinom od 90 km/h, na malim je ekranima služio kao prijevoz obitelji Trotter, a kažu kako je dobro podnio rigorozne duge dane snimanja. Kod današnjeg vlasnika ovaj Reliant se nalazi šest godina, kroz koje vrijeme ga je malo koristio. U pripremi za prodaju je malo dotjeran, uključujući nove gume, servisirane kočnice i provjeren sustav za dovod goriva i motor, a navodno vozi vro dobro (za trokotače!). I dalje je prepoznatljiv po čupavim kockicama na retrovizoru, natpisu ‘Tax in the Post’ na vjetrobranskom staklu i lutki na napuhavanje straga, detaljima iz jedne od najpopularnijih epizoda ‘Opasnost UXD’.

Automobil ima i privjesak za ključeve s oznakom BBC-ja, što znači da je jedno od originalnih vozila iz 22-godišnje produkcije emisije, prethodno u vlasništvu Johna Mansfielda (BBC). Gary Dunne, nadzornik aukcija Silverstone, komentirao je: „Ovo je jedan od šest originalnih automobila koji su se koristili u više od 20 godina produkcije Mućki i drugi kojeg će Silverstone Auctions imati čast prodati. Idući na bubanj u našoj prvoj prodaji 2021. godine, ovo će zasigurno biti jedan od najzapaženijih automobila; to je izvrsna prilika za posjedovanje djelića povijesti britanske komedije!“

Zbog ograničenja u vezi s pandemijom koronavirusa, a koja je posebno pogodila Veliku Britaniju, dražbe Silverstone promijenile su datum ove aukcije za subotu, 27. ožujka jer smatraju kako je pregled vozila od strane potencijalnih kupaca važan element tog događaja. A što se tiče cijene, može se očekivati puno. Posljednji put kada se jedan od Relianta iz Mućki našao na aukciji, 2017., očekivala se cijena od 15 do 20 tisuća funti, a na kraju je bio prodan za čak 37.000 funti, odnosno 315.500 kuna.
Mato Pavličević
6

Relianta korišteno je za vrijeme snimanja legendarne serije
22

godine stara je serija koja je i danas popularna i kod nas
Ovo je jedan od šest originalnih automobila iz Mućki