Crna kronika
GUSTA MAGLA STVARALA PROBLEME, ALI NIJE ZAUSTAVILA OSIJEK

Mi smo čvrsto na zemlji, a bodovi su tu da se skupljaju
Objavljeno 3. veljače, 2021.

Bilo je to poslijepodne kada Osječane ništa nije moglo zaustaviti. Ni gusta magla koja se spustila na Gradski vrt, ni prijetnje iz Slaven Belupa uoči utakmice kako idu zaustaviti bijelo-plave, ni kritike nakon slabe igra, ali i pobjede u prošlom kolu nad Istrom 1961. Nije smetalo ni što u sastavu zbog kartona nema sjajnog Ramona Miereza i Marija Jurčevića, a nije igrao ni nedovoljno oporavljeni Igor Silva. Ništa Osječane nije moglo zaustaviti.


Momčad Nenada Bjelice pred kraj je prvog poluvremena načela Slaven Belupo, a onda u nastavku još pojačala tempo i posve razmontirala suparnika za konačnih 3:0. Momčad iz Koprivnice već šest godina nije okusila slast pobjede u Gradskom vrtu, a nikakve šanse nije imala ni u maglovito slavonsko poslijepodne kakvo je bilo utorak.


- Odigrali smo dobru utakmicu i, što je važno, zabilježili uvjerljivu pobjedu. Možda u prvih 20-ak minuta nismo bili na željenoj razini, jer smo dopustili suparniku da lako kombinira na sredini terena, a moji su igrači stajali daleko od suparničkih. No nakon 20-ak minuta smo se stabilizirali i pred kraj prvog poluvremena uspjeli povesti, a odmah na početku drugog zabili još ta dva pogotka i osigurali zasluženu pobjedu. Mogu biti zadovoljan kako smo odigrali - komentirao je nakon susreta sa Slaven Belupom trener Osijeka Nenad Bjelica.


Trener može biti zadovoljan, Osijek niže pobjede i nastavlja utrku s Dinamom za naslov, ali Bjelica kaže kako se ništa spektuakularno nije dogodilo, jer "bodovi su tu da se skupljaju".


- Mi čvrsto stojimo na zemlji, želimo ići iz utakmice u utakmicu. Jedno je sigurno, moramo se još poboljšavati u našoj igri. Ova utakmica je riješena, sad se želimo pripremiti za sljedeću. Povećava se konkurencija u momčadi, neki nogometaši koji su igrali protiv Belupa pokazali su visoku razinu forme i ja sam zbilja zadovoljan.


Trener Osijeka otkrio je i kome posvećuje ovu pobjedu.


- Ljudima koji su nam pomogli očistiti teren od snijega. I našem glasnogovorniku za rođendan.


Novi veznjak bijelo-plavih Petar Brlek zabio je svom bivšem klubu, a to je njegov prvijenac u osječkom dresu.


- Slaven Belupo je bio težak suparnik, igraju dobro cijele sezone i mislim da zaslužuju i više bodova od učinka koji imaju. No mi smo od prve minute ušli čvrsto. Htjeli smo pokazati da smo mi ti koji će voditi igru i nametnuti se. Vidjeli ste da smo unatoč magli i teškom terenu pokazali veliku želju i zaslužili ovu pobjedu - kazao je Brlek.


Nakon što je zabio pogodak za 1:0, otvorilo se cijeloj momčadi. Drugo poluvrijeme bilo je puno tempa i agresivnosti, a u takvim okolnostima gosti više nisu mogli parirati.
- To je ono što trener traži od nas. Najvažnije je da smo pravi i kada je tako, onda sve ovisi o nama. Ovo protiv Slaven Belupa bilo je odlično. Sretan sam što sam zabio svoj prvi pogodak za Osijek, nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu, ali i cijela momčad. Najvažnije je da pobjeđujemo - zaključio je Brlek.


Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike