Novosti
VUKOVARSKI SDP KONTRA ČELNIŠTVA STRANKE

Kandidirali Sabu, očekuju kaznu
Objavljeno 27. siječnja, 2021.
Gradski odbor vukovarskog SDP-a na sjednici održanoj u srijedu odlučio je za gradonačelnika na lokalnim izborima kandidirati Željka Sabu. Kako nam je rekao Goran Bošnjak, SDP-ov vijećnik u Gradskom vijeću Vukovara, takva je odluka utemeljena na volji velike većine članova stranke.


"Napravili smo anketu među svim članovima SDP-a u Vukovaru i tražili da daju potpisom potporu Sabinoj kandidaturi ako ga smatraju najboljim kandidatom. Rezultati ankete pokazali su kako je čak 91 posto članova podržalo Sabu i na temelju njihove potpore na sjednici Gradskoga odbora stranke rekli smo kako uvažavamo stav naših članova i stoga je Sabo naš kandidat za gradonačelnika Vukovara", pojasnio nam je Bošnjak.


Upitan je li točno da su ekspresno izbacili iz stranke one koji su se protivili takvoj odluci, odgovorio je kako to nije istina, već su, kako je rekao, napravili reda u popisu članova i izbrisali one koji više ne žive u Vukovaru i neće glasovati na izborima, kao i one koji više ne žele biti članovi SDP-a. "Na taj smo način zapravo dobili popis članova na koje možemo računati na izborima", naglasio je Bošnjak.


Željko Sabo je u izjavi za Glas Slavonije potvrdio kako je spreman biti kandidat za gradonačelnika, svjestan kako se vrh stranke s tim ne slaže. "Sada su oni na potezu. Mi smo svoje rekli, imamo statutarno pravo donijeti odluku i to smo i učinili. Vukovarski SDP-ovci su me podržali iako se čelništvo stranke tomu protivi. Mislim kako će oni raspustiti rukovodstvo Gradske organizacije SDP-a i u tom ćemo se slučaju mi žaliti", naveo je Sabo.
Prema svim prethodnim najavama, takav je scenarij izvjestan, pa je za očekivati kako čelništvo SDP-a neće prihvatiti stav vukovarske organizacije te će Predsjedništvo raspustiti organizaciju u gradu na Dunavu i odrediti povjerenika. D.Korpoš
Iz popisu članova izbrisali su one koji više ne žive u Vukovaru i neće glasati na izborima
Možda ste propustili...

MIŠEL JAKŠIĆ PRVI NA LISTI RIJEKE PRAVDE U 4. IZBORNOJ JEDINICI

Siguran sam da ćemo formirati novu vladu, koja će biti kvalitetnija i hrabrija

SUFINANCIRANJE PROJEKATA IZ FONDOVA EUROPSKE UNIJE

Objavljivanje natječaja uhvatilo je tempo