Novosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Pet osoba preminulo, novopozitivnih 29
Objavljeno 27. siječnja, 2021.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvještava kako je u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano 310 uzoraka na koronavirus od kojih je 29 bilo pozitivno, odnosno 9,35  posto.

"Sa šireg područja Osijeka je 10 novopozitivnih, šest je u Đakovu, po dva novopozitivna nalaza su u Valpovu, Belom Manastiru i Našicama te jedan u Donjem Miholjcu. Općine Bilje, Gorjani, Trnava, Piškorevci, Donja Motičina i Vuka bilježe po jednu novopozitivnu osobu.  Na bolničkom liječenju nalazi se 109 osoba oboljela od COVID-19, i to 83 u Kliničkom bolničkom centru Osijek - od kojih je 14 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 26 pacijenta s tim oboljenjem. Preminulo je pet osoba u dobi od 63 do 88 godina", izvještava Stožer.

Ističe se i kako se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji trenutno nalazi 658 osoba.

Policijski službenici provjerili su samoinicijativno 26 osoba u samoizolaciji i utvrđena su dva kršenja propisane mjere. Riječ je o osobama s područja Vukovara koje su zatečene u Dalju. Obavili su i 104 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nije utvrđeno nijedno kršenje mjere. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su pak 57 nadzora provođenja epidemioloških mjera, te su utvrdili jedno kršenje za koje je izdan nalog za otklanjanje na licu mjesta što je i učinjeno. I.Sl.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana