Sport
FUTSAL

Hrvatska s novim izbornikom
Objavljeno 26. siječnja, 2021.
Hrvatska malonogometna reprezentacija večeras u Varaždinu otvara kvalifikacijsku kampanju za plasman na Euro, koji će se 2022. godine održati u Nizozemskoj. Hrvatska u novi kvalifikacijski ciklus ulazi sa svježim ranama od neuspjeha u doigravanju kvalifikacija za SP u kojem je u dvije utakmice eliminirana od Češke. Taj neuspjeh doveo je do promjene izbornika, pa je Matu Stankovića, koji je na kormilu reprezentacije bio deset godina, zamijenio njegov pomoćnik Marinko Mavrović. Prvi susret Hrvatska igra večeras (19 sati HNTV) u Varaždinu, a druga utakmica na rasporedu je 30. siječnja protiv Danske u gostima. U našoj je kvalifikacijskoj skupini još Ukrajina.

- Još je sve svježe poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, još uvijek smo pod dojmom tog nesretnog poraza od Češke. Odlučivala je jedna lopta, imali smo priliku za pobjedu, a na kraju se sve okrenulo protiv nas. Pogodilo nas je sve to, Svjetsko prvenstvo je prilika koja se pruža možda samo jednom u životu. No, život ide dalje, moramo okrenuti novu stranicu koliko god bilo teško. Nadam se da će s novim stožerom i novom igračkom snagom stvari krenuti u boljem smjeru. Europsko prvenstvo je nova prilika za hrvatski futsal, prilika da se dignemo u nove visine. Ova generacija zaslužuje priliku još jednom pokazati koliko vrijedi na velikoj sceni. Uvjeren sam da ova naša generacija još uvijek ima snage, a mislim da kvaliteta nikad nije bila sporna. Novi izbornik donio je i svježe ideje, a što se tiče utakmica protiv Albanije i Danske, jasno je kako smo u njima favoriti, no moramo biti usredotočeni i krajnje ozbiljni ako želimo uzeti svih šest bodova - kaže Franko Jelovčić, kapetan hrvatske reprezentacije.

Inače, na završni turnir plasirat će se pobjednici osam skupina, šest drugoplasiranih, dvije najlošije drugoplasirane reprezentacije odigrat će dva susreta dodatnih kvalifikacija, a 16 sudionika Eura zaokružit će domaćin Nizozemska. D.Keler
Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike