Regija
VRIJEDNA DONACIJA GRADA NAŠICA

Za vatrogasce s našičkog područja 7 novih kombija
Objavljeno 27. siječnja, 2021.
NAŠICE - Grad Našice osigurao je i uručio sedam novih kombi-vozila vatrogascima s našičkog područja. Ukupna vrijednost javne nabave iznosi približno 1.600.000 kuna, a sedam potpuno opremljenih vozila dodijeljeno je DVD-u Zoljan, DVD-u Našički Markovac, DVD-u Jelisavac, DVD-u Lila, DVD-u Vukojevci, DVD-u Velimirovac te Vatrogasnoj zajednici Grada Našica.

Osim predstavnika DVD-ova i drugih djelatnika JVP-a Našice, primopredaji su nazočili našički gradonačelnik Josip Miletić, zamjenik župana osječko-baranjskog Petar Lagator, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, predsjednik Gradskog vijeća Našica Krešimir Kašuba, saborski zastupnik i dogradonačelnik Hrvoje Šimić te drugi gosti.

Gradonačelnik Miletić zahvalio je "vrijednim ljudima koji čine Našice sigurnim mjestom" te naglasio kako su vozila znak potpore Grada djelovanju vatrogasaca.

– Vatrogasci u našem gradu imaju važnu i prepoznatu ulogu i čine puno na sigurnosti naših građana. Koristim prigodu da im zahvalim na trudu i angažmanu. Svakako su zaslužili ova vozila i uvjeren sam da će im kvalitetno služiti – izjavio je Miletić te zahvalio Županiji, županu i Vatrogasnoj zajednici Osječko-baranjske županije koja podupire vatrogastvo kako u cijeloj županiji tako i na području Našica.

Zamjenik župana Petar Lagator naglasio je kako će ova vozila uvelike pridonijeti kvaliteti vatrogastva.

- Uz svu vatrogasnu opremu, i vozila su bitan čimbenik u kvalitetnom i brzom funkcioniranju svih službi. Čestitam Gradu Našicama koji je pronašao sredstva za ovu investiciju i vjerujem da će vatrogasci znati dobro iskoristiti ova nova vozila – izjavio je Lagator.

Vlatko Gašić, predsjednik našičke Vatrogasne zajednice, istaknuo je kako će nova vozila koristiti za vatrogasne intervencije, no da ona nisu namijenjena samo za vatrogasce nego će i u selima gdje će biti stacionirana koristiti brojnim udrugama i društvima.

Željko Ptiček, predsjednik DVD-a Zoljan, rekao je kako će kombi-vozilo služiti za potrebe svih mještana.

– Odazivamo se na brojne akcije kada je potreban prijevoz. Vozilo će služiti za prijevoz djece, članova nogometnog kluba i svih naših mještana – izjavio je Ptiček.

Darko Kuric, predsjednik DVD-a Jelisavac, također je izrazio zadovoljstvo novim vozilom.

- Dosad smo se koristili jednim starijim vozilom s kojim smo dobro funkcionirali, a ovo novo vozilo pridonijet će još više našoj spremnosti. Zahvalio bih gradonačelniku što je uvidio naš potencijal, što nam je dao povjerenje i uložio velik novac u nas vatrogasce kako bismo bili spremni i na dobrobit pučanstvu – izjavio je Kuric. M.K.S.
Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike