Regija
INVESTICIJA VRIJEDNA 6,1 MILIJUN KUNA, ROK ZA ZAVRŠETAK DO RUJNA OVE GODINE

Đački dom dobit će
novi restoran i kuhinju
Objavljeno 26. siječnja, 2021.
POŽEGA - Đački dom Požega imat će do početka rujna ove godine novi restoran i kuhinju. Ugovor o toj investiciji vrijednoj 6,1 milijun kuna, koje je osigurala Požeško-slavonska županija, potpisali su ravnatelj Đačkog doma Josip Matuha i Josip Lukić, predstavnik izvođača radova, tvrtke L projekt iz Požege. Kako Đački dom sada koristi prostor susjedne Obrtničke škole, izgradnjom restorana Obrtnička škola imat će bolje uvjete za obrazovanje kuhara, slastičara, konobara i sličnih zanimanja.

Prije četiri godine na zgradi Đačkog doma, koji može primiti oko 120 učenika, obavljena je energetska obnova, a izgradnjom restorana učenici će imati još bolje uvjete za smještaj i boravak. "Pružamo usluge učenicima iz sedam županija i dugogodišnja nam je želja da naša ustanova dobije svoj restoran", rekao je Josip Matuha, ravnatelj Đačkog doma.

Potpisivanju ugovora nazočio je i župan Alojz Tomašević te je tom prigodom istaknuo kako je na području županije u tijeku realizacija projekta Regionalnog centra kompetencija na prostoru Poljoprivredno-prehrambene škole vrijednog više od 80 milijuna kuna, a pri kraju je i energetska obnova školskih objekata. "Izgradnjom ovog restorana i kuhinje dobit ćemo i nove smještajne kapacitete u domu", istaknuo je župan Tomašević. B.S.T.
Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike