Novosti
POMOĆ POTRESOM POGOĐENOM PODRUČJU

Papa Franjo darovao 100.000 eura
Objavljeno 26. siječnja, 2021.
Sveti otac Franjo je preko Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja darovao 100 tisuća eura preko Hrvatskog Caritasa za stanovnike potresom pogođenog područja Banovine u Sisačko-moslavačkoj županiji, priopćio je u utorak Hrvatski Caritas. Uplaćena donacija, koju je Papa darovao 11. siječnja, namijenjena je Hrvatskom Caritasu za žurnu pomoć i potporu stradalom stanovništvu.


Dikasterij je donaciju Hrvatskom Caritasu proslijedilo posredovanjem Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj, o čemu je nuncij, mons. Giorgio Lingua, pisanim putem obavijestio predsjednika Hrvatskog Caritasa, mons. Božu Radoša. "Hrvatski Caritas zahvaljuje svetom ocu Franji na iskazanoj molitvenoj blizini i materijalnoj pomoći kako bi stanovnici koji su ostali bez krova nad glavom privremeno bili zbrinuti u sigurnom i toplom prostoru", izjavio je predsjednik Hrvatskog Caritasa, varaždinski biskup mons. Bože Radoš. Ova i ostale donacije pravnih osoba, hrvatskih katoličkih misija te građana preko osobnih uplata ili donacijskog telefona 060 9010 (6,25 kuna s PDV-om) bit će usmjerene za nabavu stambenih modula i žurno te primjereno zbrinjavanje u potresu stradalog stanovništva u Sisačko-moslavačkoj županiji, priopćio je Hrvatski Caritas.


Ravnatelj Hrvatskog Caritasa, mons. Fabijan Svalina, izjavio je kako svakodnevno svjedočimo djelatnoj ljubavi brojnih volontera, građana i tvrtki. "Posebno nas je razveselio čin pape Franje koji je upravo preko Hrvatskog Caritasa, institucije Hrvatske biskupske konferencije, odlučio pravodobno i konkretno djelovati", dodao je Svalina.
Do sada je Hrvatski Caritas ugovorio s tvrtkom Tehnix isporuku 100 stambenih modula, a isporuka prvih na stradalo područje Banovine počela je 16. siječnja. Potrebe za stambenim zbrinjavanjem i dalje su velike te Hrvatski Caritas kupuje još 100 novih stambenih modula i poziva sve ljude dobre volje da se uključe u ovu akciju, ističe se u priopćenju. H
HCK: UPLAĆENO VIŠE OD 44 MILIJUNA KUNA
Hrvatski Crveni križ (HCK) izvijestio je u ponedjeljak da je na ime Apela za pomoć stradalima u potresu do 24. siječnja uplaćeno 68.378 donacija u ukupnom iznosu od 44.305.654,97 kuna. Stradalom stanovništvu moguće je pomoći i kriptovalutama, a upravo na taj način pristiglo je 100.852,94 kune, priopćeno je iz HCK-a. Sve valute uplaćene na žiroračun HCK-a, uključujući i kriptovalute, automatski se pretvaraju u hrvatske kune. Na donatorskom telefonu 060 9011 zabilježeno je 92.196 poziva u vrijednosti od 576.225,00 kuna.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SAMOIZOLACIJI SE TRENUTNO NALAZI 929 OSOBA

U OBŽ na koronavirus novopozitivna 71 osoba

2

MJESEČNO POTROŠE DO 500 KUNA

Hoće li više cijene cigareta promijeniti navike pušača?

3

UTRKA ZA OSJEČKO-BARANJSKU ŽUPANIJU

Protiv Anušića DP šalje Vesnu Vučemilović, SDP "gura" svog bivšeg člana