Regija
RASPETLJANA BIZARNA PRIČA

Vlakom ubio srnu, vratio se po nju i spremio je u auto
Objavljeno 27. siječnja, 2021.
Srna bez glave bila je satima u prtljažniku auta koji je vozio pijani 56-godišnjak

Pedesetšestogodišnji muškarac nije toga dana imao sreće. Policija ga je zaustavila dok je vozio s 1,22 promila alkohola u krvi, a onda su mu još u prtljažniku automobila pronašli - lešinu srne bez glave.

Bizarna priča iz vinkovačkog kraja raspetljavala se 15-ak dana. A sve je počelo 11. siječnja, kada je 56-godišnjak, upravljajući putničkim vlakom na relaciji Vinkovci - Slavonski Brod, nedaleko od željezničke postaje u Starim Mikanovcima oko 21 sat naletio na srnu. Udar vlaka za životinju je bio koban. Istraga je pokazala, pak, kako je na povratku iste kompozicije vlaka, oko 23 sata, 56-godišnjak zaustavio vlak, uzeo srnu, smjestio lešinu u vlak, a onda, nakon dolaska na Željeznički kolodvor Vinkovci, mrtvu srnu “spremio” u prtljažnik svog automobila. Tu je, kako su naveli iz PU vukovarsko-srijemske, lešina ležala sve do sutradan, kada je, oko 17 sati, u Genscherovoj ulici u Vinkovcima 56-godišnjak zaustavljen - u redovitoj kontroli prometa.

U policiji kažu da im se alkoholizirani vozač “učinio sumnjivim” pa je auto pregledan, a policajci su ostali zatečeni krvavim prizorom u prtljažniku. Mrtva srna je, dakako, oduzeta i predana “na čuvanje” lovačkom društvu u čijem je ataru i stradala pod kotačima vlaka, a u međuvremenu je policija čekala nalog Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima za obdukciju lešine, obavljenu na Veterinarskom zavodu Vinkovci, ispitivala osumnjičenika...

Epilog je priče, dakako, nepovoljan za 56-godišnjaka. Policija će, naime, protiv njega podnijeti kaznenu prijavu zbog krađe, što se pak, odnosi na stradalu srnu, a zbog vožnje u alkoholiziranom stanju dobio je kaznu od 5000 kuna i zabranu upravljanja vozilom “B” kategorije dva mjeseca.

Sanja Butigan
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

Najčitanije iz rubrike