Mozaik
BBC O OTKAZIVANJU GLASTONBURYJA

Festivali su mogući - uz financijsku pomoć
Objavljeno 26. siječnja, 2021.
Kako kaže Paul Reed, čelnik Udruge neovisnih festivala za BBC, unatoč otkazivanju Glastonburyja, glazbeni festivali mogući su i ovog ljeta, ali da bi se to obistinilo "svoju ruku moraju pružiti banke i osigurajavajuća društva zajedno s državom". Dodao je kako je Glastonbury "drugačija zvijer od većine festivala, i da joj je najvjerojatnije ponestalo vremena zbog veličine i složenosti događaja". I dalje bi se mogli dogoditi manji događaji ako vlada osigura da organizatori mogu dobiti osiguranje od otkazivanja, rekao je i dodao: "Za većinu festivala krajnji rok za potvrdu izvođača obično je kraj ožujka". Odgođen je i Festival Country to Country, koji se trebao održati u ožujku. Trodnevna manifestacija koja privlači neka od najvećih imena country glazbe u zatvorene prostore u Londonu, Dublinu i Glasgowu, povukla se zbog "trenutačnih ograničenja na masovna okupljanja i međunarodna putovanja".

Reed je za BBC rekao da je Velika Britanija na "ozbiljnoj točki pandemije, a festivali se žele vratiti samo kada je to sigurno".

Druge europske zemlje, kao Austrija i Njemačka, pokrenule su programe pokrivanja osiguranja događaja koji se ne mogu odgađati ili preurediti, uključujući i glazbene festivale. Velika Britanija, pak, ima shemu zaštite filma i TV snimanja, ali ne i glazbe. No, neke je festivale podržao vladin Fond za oporavak kulture u iznosu od 1,57 milijardi funti, uključujući Womad, End of the Road i Nozstock. T.K.
Možda ste propustili...

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike