Novosti
NOVOOBOLJELIH 18 GRAĐANA

Bez preminulih u OBŽ, pozitivno 5,2% testiranih osoba
Objavljeno 26. siječnja, 2021.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije  u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je 345 uzoraka na koronavirus od kojih je 18 bilo pozitivno, odnosno 5,2 %.

Sa šireg područja grada Đakova i općine Vuka su po četiri novopozitivne osobe, dvije iz Osijeka te po jedna iz Našica, Belog Manastira, Čepina, Darde, Antunovca, Gorjana, Semeljaca i Satnice Đakovačke. 

Na bolničkom liječenju nalazi se 118 osoba oboljela od COVID-19, i to 85 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 15 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 33 pacijenta s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 708 osoba.

Policijski službenici provjerili su samoinicijativno 15 osoba u samoizolaciji i utvrđena su dva kršenja propisane mjere, riječ je o osobama s područja Osijeka i Darde. Obavili su i 94 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu  nije utvrđeno nijedno kršenje mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 27 nadzora provođenja epidemioloških mjera te su utvrdili 3 kršenja za koja su izdane upozorbe.D.Ku.

Možda ste propustili...

NAPREDAK HRVATSKE U EUROPSKOM DIGITALNOM DESETLJEĆU

Umjetna inteligencija neka će radna mjesta ukinuti, ali će i stvoriti druga

20. TRAVNJA U HOTELU SHERATON U ZAGREBU

Predstavljanje uglednih škola