Crna kronika
ŠOK U BLIZINI PLANINASKOG DOMA JANKOVAC

Vozači ralice pronašli dva smrznuta tijela na Papuku
Objavljeno 25. siječnja, 2021.
Tijela su pronađena u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima. Sumnja se kako je riječ o ilegalnim migrantima

Pravi su šok, nakon pronalaska dva smrznuta tijela, u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima doživjeli djelatnici zimske službe koji su ralicom čistili 40-ak centimetara napadalog snijega na Papuku. Kako doznajemo, prvo tijelo pronašli su na planinaskoj dionici ceste između Velike i Jankovca, u blizini odvojka koji vodi prema vojnoj bazi. Nedugo potom, u blizini mjesta pronalaska prvog tijela, jedan je građanin pronašao i drugo mrtvo tijelo.


Mjesto pronalaska mrtvih tijela nalazi se u blizini granice dvaju županija (Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske), a kako je lokacija bila nekoliko stotina metara sjevernije, na očevid su izašli djelatnici PU virovitičko-podravske. Za sada nema informacija o identitetu smrznutih osoba.


Prema prvim neslužbenim informacijama, sumnja se da se radi o ilegalnim migrantima. Za sada se ne zna jesu li bili sami ili ih je bilo više, to će se tek utvrditi daljnjom pretragom, debelim snijegom prekrivenog terena. U pretraživanje terena će biti uključene i druge službe s obzirom na hladnoću i snijeg kojeg je na Papuku mjestimično i do pola metra. Kako doznajemo, na teren su upućene i ekipe Hrvatske gorske službe spašavanja Požega i Orahovica, čiji članovi jako dobro poznaju Papuk. Pretraga je nužna jer se strahuje da je na Papuku, sa stradalima, bilo više osoba. Nakon što očevid završi, tijela smrznutih osoba prevest će se u virovitičku bolnicu gdje će biti obavljena obdukcija.
Prije samo nekoliko dana Hrvatska gorska služba spašavanja upozorila je građane na niske temperature, jak vjetar, novi snijeg, led i mećave na planinama. "Ovakvi uvjeti iziskuju iskustvo, znanje, razum i opremu za visoke planine i to dereze, cepin, kacigu, skijaške naočale, visokogorsku toplu opremu, rezervne dodatne slojeve, energetsku hranu i topli napitak - ne alkohol - upozorili su iz HGSS-a i dodali da je i orijentiranje na planinama otežano zbog slabe vidljivosti, vjetra i naoblake. S obzirom na navedena upozorenja nije teško zamisliti kakve šanse su imali migranti na Papuku, ukoliko se doista radi o njima, nenaviknuti na zimu, izgladnjeli i ni približno dobro odjeveni za takve vremenske uvjete.


Sandra Lacić
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

Najčitanije iz rubrike