Regija
ŠTETE OD JAKOG VJETRA NA ISTOKU SLAVONIJE

Na ceste padala stabla, u Vukovaru su oštećeni stanovi, nestajala struja
Objavljeno 26. siječnja, 2021.
VUKOVAR, VINKOVCI, ĐAKOVO, NAŠICE

Jak vjetar praćen kišom preksinoć je u većem dijelu Slavonije prouzročio štetu, no, srećom, nije bilo ozlijeđenih. Snažan vjetar s kišom prethodio je snježnim oborinama, ali se snježni pokrivač do jutra uglavnom nije zadržao.

Prema informacijama s terena, na krajnjem slavonskom istoku vjetar je u Vinkovcima i vukovarskom kraju iščupao nekoliko stabala. U Vinkovcima je u Lapovačkoj ulici stablo palo preko nogostupa i prometnice, no druge štete nije bilo, što se, nažalost, ne može reći i za vukovarski kraj. Prema podatcima PU vukovarsko-srijemske, nemalu materijalnu štetu nevrijeme je prouzročilo u Vukovaru i selu Boboti u vukovarskoj okolici. U Pakovićevoj ulici u Boboti oko 20 sati zbog jakog vjetra stablo javora palo je na osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka kojim je u tom trenutku upravljala 31-godišnjakinja iz Bobote. Žena je, srećom, prošla bez ozljeda, a materijalna je šteta procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

Nešto poslije toga, u 22 sata, u Ulici Blage Zadre u Vukovaru stablo lipe palo je na stambenu zgradu. Stablo je pritom razbilo prozor, računalo, televizor i glazbenu liniju u stanu 64-godišnjaka, kao i prozor na stanu 68-godišnjaka. Također, oštećena je fasada i izolacija stambene zgrade. Ukupna je materijalna šteta više tisuća kuna.

Nedjeljna kiša i u Đakovu se u večernjim satima miješala sa snijegom i jakim vjetrom, pa je grad jučer osvanuo pod, istina, tanjim, no teškim vlažnim snježnim pokrivačem koji se ubrzo počeo topiti i stvarati velike količine vode na cestama i nogostupima. Srušeno je više stabala - u samom gradu na Vijencu k. A. Stepinca 1 i 5, a koje je Univerzal uklonio jučer ujutro, a stablo koje je palo u Malom parku odvest će danas, u utorak.

Drvo je palo i na cestu između Soljaka i Mikanovaca, a uklonili su ga strizivojački vatrogasci. Pripadnici DVD-a Đakovo stablo su uklonili s ceste između Ivandvora i Selaca Đakovačkih. Došlo je i do nestanka električne energije za dio potrošača Đakova, Našica i okolnih mjesta, izvijestio je Centar 112.

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Našice izišli su na teren kako bi uklonili srušeno stablo u Gradcu Našičkom na cesti prema Krndiji. Stablo se srušilo i na cesti Našice - Granice, gdje su vatrogasci ponovno izišli na intervenciju. Tijekom večernjih sati zbog velike količine vode na cesti i neprohodnosti vatrogasci su u Markovcu Našičkom isušivali cestu.
S.B./S.Ž./M.K.S.
U Vukovaru je stablo lipe palo na stambenu zgradu, u Boboti je javor pao na automobil na cesti
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike