Regija
UNATOČ VREMENSKIM (NE)PRILIKAMA

S “Frankopanima” se uspele i početnice
Objavljeno 25. siječnja, 2021.
ROKOVCI - ANDRIJAŠEVCI

Planinari Frankopana odlučili su se proteklog vikenda, unatoč najavi vremenskih (ne)prilika, za posjet Žumberačkom i Samoborskom gorju, a zanimljivo je da su među iskusnim članovima Planinarskog društva "Frankopan" iz sela Rokovci - Andrijaševci pokraj Vinkovaca, bile i dvije planinarke početnice koje su ispenjale svoje prve vrhove.

Krenuli su od vrha Sv. Gera (1178 metara), u Žumberačkom gorju, ujedno i njegov najviši vrh, na samoj slovenskoj granici, pri čemu je jedna od planinarki ishodala svoj prvi tzv. tisućnjak, vrh viši od tisuću metara.

- Na povratku smo posjetili i jamu Jazovku, mjesto masovnog stradanja Hrvata nakon Drugog svjetskog rata, a vidjeli smo i atraktivni 60 metara visoki slap Sopotac - kazala je predsjednica društva Dragica Šibenik. Ispenjali su se potom i na najviši vrh Samoborskog gorja, Oštrc, visine 752 metra, a nakon povratka u nizinu posjetili Samobor i kušali poznate kremšnite.

- Svi koji žele hodati s planinarima "Frankopana" mogu se javiti na broj 099/51-61-427, preko Facebook profila društva, ili se obratiti u sjedište društva, pivnicu The White Boar u Andrijaševcima - pojasnila je Šibenik. D.K.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana