Novosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

13 novopozitivnih osoba, tri su osobe preminule, mjere se za sada neće mijenjati
Objavljeno 25. siječnja, 2021.

U protekla 24 sata u laboratoriju KBC-a Osijek analizirano je 129 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno na koronavirus. U istom su perioudu, nažalost, preminule tri osobe, u dobi od 57 do 85 godina.
Prebivališta novopozitivnih osoba su u Osijeku (3), Našicama (3), Erdutu (2) te Čepinu, Donjoj Motičini, Đurđenovcu, Popovcu i Semeljcima s po jednom zaraženom osobom.
Trenutno se na bolničkom liječenju nalazi 121 osoba, od čega 90 u KBC-u Osijek, a ostatak u Općoj županijskoj bolnici Našice. Na respiratoru se nalazi 14 osoba, a u samoizolaciji 696 osoba.
Što se tiče postupanja službenih osoba, policija je izvršila provjeru 15 osoba kojima je propisana mjera samoizolacije te utvrdila nepravilnost u jednom slučaju. Riječ je o državljaninu Srbije koji se u tranzitu kroz Hrvatsku zadržao duže od 12 sati. U 138 nadzora ugostiteljskih objekata nisu utvrđene nepravilnosti.
Inspektori Civilne zaštite i Državnog inspektorata obavili su 100 nadzora pri čemu su utvrdili četiri kršenja mjera te su izrekli upozorenja.
Na pitanje novinara hoće li županijski Stožer predložiti nove epidemiološke mjere, načelnik Ivan Hampovčan odgovorio je da aktualne mjere, u prvom redu one koje se odnose na funkcioniranje domova za stare i nemoćne te zabranu organizacije priredbi u društvenim domovima jedinica lokalne samouprave, ističu 31. siječnja, ali ih je Stožer odlučio produžiti do 15. veljače, s tim da je izbačeno ograničenje za umjetničke priredbe koje nalaže da je za svakog posjetitelja potrebno osigurati sedam četvornih metara prostora. "Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati do kraja mjeseca i kakve će biti nacionalne mjere te ovisno o tome zauzeti neki stav", kazao je Hampovčan. I.A.

Možda ste propustili...