Regija
ŽUPANJA ĆE 11 DANA ŽIVJETI U ZNAKU 54. ŠOKAČKOG SIJELA

“Inat šokački” i u izlozima
Objavljeno 24. siječnja, 2021.
ŽUPANJA - Pripreme za 54. Šokačko sijelo, najveću i najznačajniju manifestaciju tradicijske kulture županjskog kraja, koja će se pod sloganom "Inat šokački" održavati od 6. do 16. veljače, u punom su jeku.

Bruse se posljednji detalji bogatog programa, koji će zbog pandemije koronavirusa ići online. Županjci su se morali prilagoditi i organizirati se na potpuno drugačiji način, poštujući sve propisane epidemiološke mjere kako bi sačuvali kontinuitet i tradiciju. Žive Županja i Županjci za svoje Sijelo, koje ponosno korača već šestim desetljećem, i cijeli će grad biti u znaku manifestacije. Izvršni odbor poziva građane Županje, javne ustanove, udruge i sve druge pravne osobe na prigodno uređenje izloga i poslovnih prostora. Razgledavanje i ocjenjivanje izloženog s temom "Inat šokački" izvršit će prosudbena komisija na temelju prijava koje treba dostaviti do 5. veljače na adresu: Grad Županja, Strossmayerova 1, soba broj 12. Prijavnice se mogu dobiti u zgradi gradske uprave ili na internetskim stranicama Grada Županja www.zupanja.hr. Svi će sudionici dobiti zahvalnice, a najbolje uređeni izlozi novčane nagrade: za 1. mjesto 1000 kuna, za 2. mjesto 700 kuna i za 3. mjesto 500 kuna.

Izvršni odbor Šokačkog sijela poziva sugrađane da uređenjem izloga, trudom i kreativnošću pokažu koliko vole i vrednuju svoju kulturnu baštinu. M.L.O.
Možda ste propustili...

BARUN WILLIAM DE GELSEY, OD 2018. POČASNI GRAĐANIN BELIŠĆA

U stotoj je godini preminuo praunuk osnivača Belišća, odlikovao ga Ivan Pavao II.

AKTUALIZIRAN STRATEŠKI PROJEKT

Srijemska transverzala: od 39,2 km izgradili 1,8

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DONJEG MIHOLJCA

Zahvala svima u sustavu CZ-a

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana