Regija
KUPLJENO NOVCEM EU-A I DONJEG MIHOLJCA

Nabavljeno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada
Objavljeno 25. siječnja, 2021.
DONJI MIHOLJAC - Doroslov d.o.o. za komunalne djelatnosti i Grad Donji Miholjac nabavili su vozilo za odvojeno prikupljanje i prijevoz otpada. Riječ je o posebnom vozilu za skupljanje odvojenog otpada (plastike, papira i biootpada) i njegovo zbijanje rotacijom spremnika. Vozilo je marke MAN, model Faun Rotopress, a nadogradnja je volumena 16 m³. Ima dvije odvojene komore te je moguće prazniti dva spremnika odjednom. Podizači spremnika rade potpuno automatski i neovisno. Pražnjenje malog spremnika (kante) traje samo devet sekundi, a velikog spremnika (kontejnera) 12 sekundi. Vozilo je vodonepropusno, što je iznimno važno u skupljanju biorazgradivog komunalnog otpada. U vozilo je ugrađen softwer koji očitava čipove na spremnicima. Komunalno vozilo nabavljeno je preko natječaja Ministarstva zaštite okoliša i Fonda za zaštitu okoliša, a u okviru projekta "Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada". Sufinancirala ga je Europska unija iz Kohezijskog fonda u okvru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Vrijednost vozila iznosi 1.615.000 kuna bez PDV-a, a 85 posto iznosa sufinancirala je EU. Ostatak je osigurao Grad Donji Miholjac.

– Do sada smo raspolagali samo jednim vozilom za odvoz komunalnog otpada, a što je zbog učestalih kvarova, ali i starosti, otežavalo normalan odvoz. Novim kamionom povećava se ne samo kvaliteta usluge i učinkovitost nego se i olakšava rad našim djelatnicima, koji više ne moraju dizati teške spremnike, s obzirom na to da je kamion automatiziran. Posebno zahvaljujem Gradu Donjem Miholjcu, bez čije potpore ne bismo mogli ovo realizirati – istaknuo je Ivan Pobi, direktor Doroslova. Dodao je da Doroslov kontinuirano ulaže u sredstva za rad, čime se osigurava pravodobbna i kvalitetna usluga građanima.

Nabavljen je kombi opremljen za obavljanje pogrebnih usluga, kombinirka, traktor Steyr 100 KS i prikolica deset tona nosivosti. Također, nabavljena su dva malčera, dvije ralice za snijeg i posipač soli, samohodna kosilica i trimeri za košnju trave. “Nabavom novih sredstava za rad proširili smo opseg usluga i povećali produktivnost. Time smo ostvarili veliku uštedu i podigli kvalitetu usluga našim građanima”, rekao je Pobi. S. Fridl
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike