Mozaik
JEDNOSTAVNO SE NIJE DAO OTJERATI

Vjeran pas pred bolnicom danima je čekao vlasnika
Objavljeno 24. siječnja, 2021.
Kujica Boncuk vlasnika je pratila do bolnice i ostala pred ulaznim vratima sve dok joj vlasnik nije bio otpušten

Bocuk, malena kujica, dokazala je teoriju da je pas najbolji čovjekov prijatelj. Dojmljiva priča koju su prenijeli brojni svjetski mediji dolazi iz Turske. Vjeran pas čekao je svog vlasnika ispred bolnice na sjeveroistoku Turske punih šest dana, sve dok pacijent nije otpušten.

Kada je Cemal Senturk 14. siječnja odvezen u bolnicu u gradu Trabzonu, njegova kujica Boncuk pobjegla je za njim iz stana te ga ispred bolnice strpljivo čekala. Iako joj je vozilo hitne pomoći pobjeglo "radar" u kujici je proradio i vrlo brzo Boncuk se pojavila ispred bolnice u koju je Cemal primljen. Osoblje bolnice obavijestilo je Senturkovu obitelj o njegovoj psećoj prijateljici koja ju je prvoga dana vratila u stan, ali je svaki put iznova pobjegla i "stražarila" pred bolnicom, ispričao je direktor bolnice Murat Ercan. Senturkov stan nalazi se nedaleko od bolnice.

- Boncuk ga je slijedila do bolnice, tamo se utaborila i odbijala je otići sve dok pacijent nije otpušten. Kod svakog otvaranja ulaznih vrata gledala je unutra i tužnim pogledom tražila svog vlasnika. Ni u jednome trenutku nije bila agresivna, jedino bi s vremena na vrijeme tiho zacvilila - rekao je Ercan. Kako bi je utješio i uvjerio da je sve u redu, Senturk joj se svakodnevno javljao s prozora ne bi li se vratila kući, no Boncuk je to učinila tek zajedno s njim, nakon što je otpušten s liječenja. Tijekom "straže" Boncuk je zadobila simpatije bolničkog osoblja koji su je hranili i o njoj brinuli. Senturk i Boncuk zajedno su devet godina. Hina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike