Osijek
IZDANJE NAKLADE LJEVAK

Predstavljanje knjige Knjižnična arhitektura
Objavljeno 25. siječnja, 2021.
U organizaciji Filozofskog fakulteta, GISKO-a, Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema te Naklade Ljevak, u ponedjeljak, 25. siječnja, u 13 sati održat će se virtualno predstavljanje knjige Knjižnična arhitektura. Knjiga donosi sveobuhvatan pregled razvoja knjižnične arhitekture, knjižničnih zgrada i njihova suživota u kulturi te bogatu stručnu literaturu nastalu iz pera vrsnih arhitekata i knjižničara koji se bave tom problematikom. S jedne strane, u njoj će studenti knjižničarstva i informatologije, arhitekture i dizajna pronaći vrijedne sadržaje koji će im pomoći da se upoznaju s problematikom knjižnične arhitekture. S druge strane, arhitektonska i knjižničarska zajednica u njoj može prepoznati koristan i poticajan izvor za svoja nastojanja da što bolje razumije i kritički interpretira raznovrsne pristupe oblikovanju knjižničnih zgrada.

Sudionici su predstavljanja autorice Tatjana Aparac-Jelušić i Sanjica Faletar Tanacković, recenzentica knjige Kornelija Petr Balog, urednica knjige i moderatorica promocije Nives Tomašević te u ime organizatora Boris Bosančić.

Prijave za sudjelovanje na predstavljanju primaju se na e-mail adresu: bbosancic@ffos.hr. Broj je sudionika ograničen. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike