Sport
MARINO MARIĆ

Ne može nam biti motiv izjava izbornika da daje ostavku
Objavljeno 24. siječnja, 2021.

Marino Marić postao je zadužen za krizno komuniciranje. Pojavio se pred novinarima i nakon utakmice i tek osvojenog boda s Japanom, pojavio se i sada s Argentinom. Otvoreno je poručio novinarima:
- Samo nas vi sada zgazite, pa da mi uđemo u četvrtfinale.


Nije mu bio objašnjiv loš nastup Hrvatske protiv Argentine.
- Probao sam nakon Japana objasniti. Mislio sam da se to neće ponoviti. Protiv Katara je bilo dobro, dizalo se samopouzdanje. U glavi smo znali da dolazi Argentina, tradicija i sve govori ti da će biti teško. Ali, da ćemo krenuti s 0:5 u minusu, nisam mogao zamisliti. Da ćemo postići drugi gol u 13. minuti, to mi je bilo nezamislivo. Problem cijele utakmice bio je naš napad. Naša neučinkovitost događala se kada te stisne rezultat i kada te stisne stres. Blokada kakvu ne mogu objasniti. Zakazali smo u napadu. Nedostajalo nam je nekih akcija i šuteva izvana. Dobro su se pripremili i zatvorili na crtu. Dva na dva našu akciju su jako dobro duplali i blokirali. Moj dojam je da je nedostajalo šuta i nekih lakih golova, kontri i polukontri.


Lino je prvo preuzeo odgovornost na sebe, a onda ga prebacio na igrače. Takav je dojam.


- Glupo je s moje strane komentirati poteze i neke izjave izbornika. Znam da je vama medijima to najzanimljivije tko je što rekao. Shvaćam vas. Svi smo profesionalci. Volimo ovo što radimo. Drži nas ljubav prema reprezentaciji i da uveseljavamo sve ljude koji to prate. Svima nam je žao što je tako ispalo. Sada da ja komentiram što je tko rekao, kako je tko reagirao...Bože moj. Svi smo ljudi i tražimo opravdanja. Mogu samo reći za sebe da smo odbacili. Mi igrači toga smo svjesni, ali smo svjesni i da imamo još jednu šansu. Isto tako svjesni smo kakav smo mentalitet. Upiremo uvijek prstom u krivca. Ono što je u domeni izbornika i ljude koji vode Savez ne bih komentirao.


Može li vam možda Linina izjava o odlasku biti dodatni motiv?


- Ponavljam, izjave su zanimljive medijima. Mi drukčije funkcioniramo. Nakon utakmice bili smo tužni, spremamo se u svlačionici i u autobusu te dočeka što će biti. Znamo kako funkcioniramo. U klubovima sam promijenio valjda 15 trenera. To je sport i odgovornost. Naravno, sve ovo može djelovati pozitivno i negativno, ali mislim kako ne može motivirati izjava izbornika da daje ostavku. Neke nas druge stvari motiviraju. Mogu samo reći da je sve bilo ishitreno i to je to.


Imao je i poruku za navijače.
- Razumijem navijače. Veliko je nezadovoljstvo. Neka nas i oni dobro operu, pa ćemo ih razuvjeriti utakmicom s Danskom. I ja sam bio navijač. I bio sam ljut. Znamo da je nama cilj da ih razveselimo, a ne rastužimo - rekao je Marino Marić. K.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike