Novosti
NAPUŠTAJU IH ČLANOVI

HUP ide u izbore za ključna tijela
Objavljeno 22. siječnja, 2021.
Vijeće članova HUP-a u petak je odlučilo raspisati izbore za sva ključna tijela Hrvatske udruge poslodavaca - predsjednika, Izvršni i Nadzorni odbor "koji će se provesti prema najvišim mogućim demokratskim standardima, transparentno i u skladu s pozitivnim promjenama kroz koje HUP prolazi", priopćeno je iz HUP-a. Do izbora novog predsjednika za vršiteljicu dužnosti izabrana je Marina Pulišić, članica Uprave Jadran-galenskog laboratorija iz Rijeke i članica HUP-Udruge proizvođača lijekova.

"HUP je bio, jest i ostat će Hrvatska udruga poslodavaca, ne udruga nekih poslodavaca, nego udruga svih poslodavaca ove zemlje", izjava je v.d. predsjednice HUP-a koja se prenosi u priopćenju.

HUP je posljednjih dana napustilo nekoliko velikih članica, a medijima su izlazak potvrdili iz Orbica, Adris grupe, Tehnomonta i Fortenova grupe. Glavni direktor HUP-a Damir Zorić u priopćenju navodi kako su "nedavno izišli izravni članovi koji su svoje predstavnike imali u svim ključnim tijelima udruge: Izvršnom odboru, Nadzornom odboru i Vijeću članica". "Znači, imali su vrlo konkretne pozicije i mogućnosti da mijenjaju stvari iznutra, ako su mislili da se nešto ne radi kako treba", ističe Zorić.

Prema njegovim riječima, HUP broji više od 6000 članova koji zapošljavaju više od 270.000 radnika, što je više od dvostrukog broja kojeg za reprezentativnost zahtijeva Zakon o reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata. "Očekujem da ćemo još hrabrije zagovarati interese naših članica i jasnije artikulirati zajednički stav svih poslodavaca u Hrvatskoj", poručuje Zorić.

Iz HUP-a u priopćenju ističu da su na Vijeću članova podršku HUP-u dali brojni predstavnici velikih i malih hrvatskih tvrtki, članovi granskih udruga HUP-a. Tako prenose izjavu predsjednika Uprave Emmezete Slobodana Školnika da ta tvrtka ostaje u HUP-u. "HUP je velika udruga i normalno je da u velikoj udruzi postoje izazovi, ali i alati da ih se riješi, a očekujem da će kroz ove procese HUP evoluirati i odgovoriti na sve zahtjeve koje poduzetnici imaju prema HUP-a, a posebno u novim uvjetima ulaska u Schengen i eurozonu, i kad je RH i dalje predzadnja po gospodarskim pokazateljima. Moramo i u HUP-u biti svjesni svoje uloge u tome i odigrati sve što je u našoj moći da se ta situacija promijeni nabolje", poručuje Školnik.

Iz HUP-a također prenose kako su iz Plive i Prima namještaja još ranije poručili da je HUP imao i ima važnu ulogu te da ostaju u toj udruzi. H
Školnik: HUP je velika udruga i normalno je u velikoj udruzi da postoje izazovi, ali i alati da ih se riješi
6000

članova ima Hrvatska udruga poslodavaca
Možda ste propustili...

RAZLIKU ĆE DOBITI UKUPNO 830.122 POREZNA OBVEZNIKA

Porezna uprava: Isplata povrata poreza na dohodak kreće 2. svibnja

IVAN ANUŠIĆ SLAVONSKI LIDER HDZ-A O POSTIZBORNIM PREGOVORIMA

Formirat ćemo novu vladu, pregovori neće dugo trajati

NOVA PRAVILA O RADU PREKO DIGITALNIH PLATFORMI

Nema više lažne samozaposlenosti