Sport
BJELICA PREZADOVOLJAN POČETKOM PROLJETNOG DIJELA PRVENSTVA

Kad ovako uđeš u utakmicu, onda imaš i malo sreće, a ona je uvijek potrebna
Objavljeno 23. siječnja, 2021.

Planirano - ostvareno. Nogometaši Osijeka u drugi su dio prvenstva Prve HNL krenuli pobjednički, promarširali su Kranjčevićevom ulicom i ostavili Lokomotivu bez šansi. Konačnih 3:0 Osijeka dovoljno govori tko je u zagrebačkoj "ulici pjesnika" bio bolja i nadahnutija momčad.


Osijek je lako odradio posao, a trener Nedad Bjelica može biti zadovoljan. Svaki start je težak, a bijelo-plavi su ovaj odradili bez posrtaja.


- Pa, vrlo sam zadovoljan, i igrom i rezultatom. Bili smo stvarno dobri, rastrčani, od prve minute s ambicijom da pobijedimo, a kad tako uđeš u utakmicu, imaš i malo sreće u nekim situacijama, a ona ti je uvijek potrebna.


Bjelica je naglasio kako je zadovoljan i igrom debitanata, igrača koji su ove zime stigli u Gradski vrt.


- Bili su dobri, Miloš i Brlek već su u prvoj utakmici pokazali da će biti pojačanja za našu momčad. Dečki su dobro regirali i odigrali. Zapravo, svi su igrači odradili ono što su trebali i vjerujem kako ćemo u nastavku biti još bolji - pričao je trener bijelo-plavih nakon pobjede od 3:0 nad Lokomotivom.


Bjelica je nadmudrio trenerskog debitanta u Prvoj HNL Jerka Leku, čija je momčad jednostavno za koplje ispod Osijeka, a to se pokazalo i u petak. Osječani nisu "lokosima" ništa dopustili, a svoj uspješan posao završili su već početkom drugog poluvremena, kada su imali višak od 2:0 i igrača više nakon isključenja Papadopoulosa. Bilo je tada jasno da sva tri boda odlaze u Slavoniju.


- I do tog trenutka Lokomotiva je teško stvarala šanse, teško je dolazila do našeg šesnaesterca, nismo joj ništa dali. Jako dobro smo činili pritisak na njihove igrače, na loptu, kao i nakon što bismo izgubili loptu. To nam je isključenje išlo u prilog i više nije bilo upitno tko će pobijediti u toj utakmici.


Ovih 3:0 je uvjerljivo, ali Osijek je mogao i uvjerljivije slaviti.


- Nadam se da smo ostavili nešto i za druge utakmice. Vidjeli smo da imamo širinu kadra, imamo mi još Igora Silvu i Josipa Vukovića, koji nisu igrali. Tu su Topčagić, Lopa..., ima tu puno dobrih igrača, vjerujem da ćemo nastaviti igrati na ovom nivou, pa i bolje.


Iako Bjelica ponavlja "svi su odlično odradili svoj posao", prvo ime utakmice u Kranjčevićevoj bio je Ramon Miarez. Ponovno je odigrao sjajnu utakmicu.
- Neupitno je da nam je on jako važan igrač, ne samo zbog golova nego i zbog njegova pristupa svakoj utakmici, svakom treningu. No siguran sam da njemu nije važno je li zabio, njemu je važnije da je momčad ostvarila novu pobjedu - dodao je Bjelica, koji je sa svojim "mušketirima" ponovno (privremeno) izbio na vrh tablice ispred Dinama i cijelog društva iz Prve HNL. I. Liović
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Nenad Bjelica

trener Osijeka

Zadovoljan sam cijelom utakmicom i svime što smo pokazali u ovoj pobjedi. Svi igrači koji su igrali odradili su to na vrhunskom nivou
Leko: Valjda smo ispucali sve pehove
Jerko Leko je protiv Osijeka imao trenerski debi u Prvoj HNL i nije se dobro proveo. Bjelica ga je nadmudrio, a Osijek je u svakom segmentu nadigrao Lokomotivu.

- Nadam se da smo na ovoj utakmici ispucali sve pehove i da će u nastavku prvenstva biti bolje. Napravili smo nekoliko velikih pogrešaka, a Osijek je prekvalitetna momčad da bi propustila to kaznati. U trenutku kada smo ostali s igračem manje na terenu, bilo je sve jasno. Gubili smo 2:0 i ostali s deset igrača, a to je bilo nemoguće preokrenuti u našu korist. Jednostavno, Osijek je bio prejak i ja mu mogu samo čestitati, a za nas se nadati da će biti bolje i uspješnije u nastavku.
Najčitanije iz rubrike