Sport
OSJEČANIMA "IGRA" SAMO POBJEDA

Voldin: Susret s Alumnusom za nas je utakmica sezone
Objavljeno 22. siječnja, 2021.
Nakon kraće zimske stanke nastavlja se prvenstvo u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi. Osijek u nastavak ulazi kao posljednjeplasirana momčad pa će mu praktično svaka sljedeća utakmica biti kvalifikacijska. Osječani su u subotnje poslijepodne domaćini Alumnus Sesvetama, a taj susret doživljavaju kao "biti il‘ ne biti". Sve osim pobjede za momčad Saše Voldina bilo bi korak prema povratku u drugoligaško društvo nakon samo jedne sezone.


- Susret s Alumnusom za nas je utakmica sezone. Samo nam pobjeda ostavlja realne izglede za izbjegavanje ispadanja, a svaki drugi ishod dodatno bi nam otežao ionako nezahvalnu situaciju, jer bismo izgubili priključak momčadima koje su nam glavni konkurenti u borbi za opstanak. Tijekom stanke praktično nismo ni prekidali aktivnosti jer smo imali dosta toga popraviti, a pomogla nam je i činjenica što ove zime nije bilo malonogometnih turnira, pa su nam svi igrači zdravi i svježi. Naglasak smo stavili na popravljanje igre u obrani, koja nam je jesenas bila ozbiljan problem, momčad smo s uvjerljivo najviše primljenih pogodaka u ligi. Vjerujem kako će se već protiv Alumnusa vidjeti pomaci u tom segmentu. Moramo biti pametni i strpljivo graditi put prema osvajanju ta tri važna boda - kaže Saša Voldin, trener osječkih malonogometaša.


Igrački kadar doživio je određene promjene tijekom stanke. Klub je napustio iskusni Robert Nospak, koji će drugi dio sezone odraditi u redovima vinkovačkog drugoligaša Aurelije, a u Osijek su se vratile mlade snage Filip Petrušić, Petar Pranjić i Filip Mihaljević. Nažalost, Voldin i dalje neće moći računati na jednog od svojih najiskusnijih aduta, Dražena Ćavara, koji se nije oporavio od prijeloma noge. Svi ostali igrači su zdravi, kartoniranih nema pa se može reći kako će Osječani dočekati Alumnus u najjačem mogućem sastavu.
Susret Osijeka i Alumnus Sesveta igra se u subotu u dvorani Zrinjevac s početkom u 16 sati. D.Keler
PAROVI 10. KOLA
Universitas (Split) - Square (Dubrovnik), Vrgorac - Uspinjača Gimka (Zagreb), Osijek - Alumnus Sesvete, Crnica (Šibenik) - Olmissum (Omiš), Futsal Dinamo (Zagreb) - Novo vrijeme Apfel (Makarska)
Najčitanije iz rubrike