Sport
MARIN ŠEGO:

Diego Simonet isklesan je kao Bruce Lee
Objavljeno 23. siječnja, 2021.
Hrvatski vratar suigrač je najboljem argentinskom igraču u Montpellieru s kojim su u Europskoj ligi gostovali u Našicama

Vezani članci

VAŽNO JE ZVATI SE DIEGO

Hrvati za Petrinju, a Argentinci igraju za svog Maradonu

Danas će se u Kairu (18 sati), u susretu Hrvatska - Argentina na različitim stranama, u različitim ulogama, ali i na različitim dijelovima dvorane, naći čak petorica koji su prije dva mjeseca bili akteri i susreta NEXE - Montpellier u Našicama u Europskoj ligi.


Za NEXE su tada igrali današnji hrvatski reprezentativci Halil Jaganjac te Janko Kević, koji je ustupio svoje mjesto oporavljenom Igoru Karačiću te će susret pratiti iz prvog reda tribina. Pokraj terena, u ulozi pomoćnika izbornika, Lini Červaru asistirat će trener NEXE-a Hrvoje Horvat. Na suparničkoj strani tada je bio Marin Šego. S 15 obrana bio je najzaslužniji što je njegova momčad teško odnijela bodove iz Našica.

Sklon ozljedama

Šegin suigrač u Montpellieru je Diego Simonet. Najbolji argentinski rukometaš, odličan srednji vanjski itekako poznat rukometnom svijetu.


- Sreli smo se u hodniku i popričali. Imao je problema, dobio je udarac šakom u uho, pa mu je puknuo bubnjić. No, kako mi je rekao, bit će spreman za našu utakmicu.


Ozljede ga i inače prate, pa je možda mogao razviti i još veću karijeru.


- Nenormalno često se ozljeđivao. Valjda nije mogao dugo sastaviti tri utakmice u nizu. Zadnjih godinu i pol dana ipak se situacija popravila. Ne znam je li preskočio jednu utakmicu. Događaju mu se grčevi, problemi, ali rijetko je duže ozlijeđen.


Simonetovo ozdravljenje podudara se sa Šeginim dolaskom u Montpellier. ‘Ajde priznajte, ozdravio je od herecgovačkog vina!


- Ha,ha, ima i on dobroga argentinskoga, ali voli kušati i hercegovačko. Promijenio je životne navike, nešto i u ishrani. Veliki je profesionalac, mnogo ulaže u zdravlje i svoje tijelo. Da ga vidite samo, izgleda kao Bruce Lee! Isklesan je kao sa slike.
Bez brige u Montpellieru

Simonet u reprezentaciji ima još dva brata, Sebastiana i Pabla. Jeste li ga ikada pitali kako to da su se sva tri brata odlučila trenirati rukomet u Argentini.


- Mnogo smo razgovarali i o privatnim stvarima, ali iskreno, ne sjećam se što mi je sve rekao. Mogu ga pitati pa ću vam prenijeti.


Otkrio je kako se ne sjeća detalja utakmice Argentina - Hrvatska, u Portugalu 2003. Šego je tada još bio član Izviđača iz Ljubuškog. Na prekretnici hoće li studirati ili preko hrvatskih klubova (Perutnina, pa Zagreb) razvijati rukometnu karijeru. Danas ulaganje "naplaćuje" u Montpellieru. Nije im u klubu bilo baš pravo što je Šego nakon ozljede odlučio krenuti s reprezentacijom na Svjetsko prvenstvo.


- Na vezi sam s trenerom. Zvao me i poslije prve i druge utakmice. Znaju da je sve u redu. Protiv Bahreina imao sam plan braniti 50-ak minuta u komadu, baš da vidim kako će noga reagirati. Dobro je reagirala, zglob ne natiče, nema bolova koji bi mi mogli smetati.


Nedostaju mu navijači. Marina je povik s tribina uvijek posebno motivirao. Možemo samo zamisliti kakva bi to bila ludnica nakon što je protiv Katara skinuo četvrti sedmerac.
- Čudno je to. Obraniš sedmerac, okreneš se, a nigdje nikoga. ‘Ajde, dobiješ pljesak s klupe. Navijači su naš sedmi, osmi i deveti igrač. Nadam se da će već za sljedeće prvenstvo dvorane biti pune hrvatskih navijača - zaključio je Šego.


Krešimir Lacković
SJEĆAMO SE MADEIRE I RIJA
Poraz na startu Svjetskog prvenstva u Portugalu na Madeiri (30:29) već je možda i opjevan. Do danas je to poraz kojeg su hrvatski rukometaši doživjeli od najnižerangirane reprezentacije. Nakon toga uslijedio je niz i osvajanje naslova svjetskih prvaka. Dvije godine pričalo se kako smo "svjetski prvaci iza Argentine". Osvetu smo dočekali na startu SP-a, u Tunisu. Tada je u Sfaxu bilo 36:23 za tada aktualne svjetske i olimpijske prvake. Najnovija povijest podsjeća na sraz na Olimpijskim igrama u Riju de Janeiru. Mučili smo se, Argentinci su imali napad za pobjedu, kod rezultata 26:26 Hrvatske se obranila, a Argentinci odmah počinili prekršaj za sedmerac kojeg je realizirao Duvnjak za pobjedu 27:26.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike