Regija
UDRUGA JAGLAC POTPISALA DVA UGOVORA

Zapošljavaju osam žena
za pomoć u kući i osobne
asistente za 20 korisnika
Objavljeno 22. siječnja, 2021.
ORAHOVICA - Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac potpisala je dva nova ugovora kojima nastavljaju dosadašnje projekte. Prvi je ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za projekt ‘‘Učim, radim, pomažem – faza II‘‘, u sklopu programa zapošljavanja žena Zaželi, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

- Cilj je projekta omogućavanje pristupa tržištu rada pripadnicama ranjivih skupina u zajednici, a ostvarit će se zapošljavanjem osam žena u lokalnoj zajednici, što će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva kroz pružanje usluge pomoći u kući za 48 krajnjih korisnika - kaže voditeljica programskih aktivnosti Jaglaca Lidija Stojković.

Drugi ugovor odnosi se na nastavak usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom kroz projekt ‘‘Moj asistent IV.‘‘. Projektom se nastavlja partnerstvo sa slatinskom Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac.

- Ovaj projekt pridonosi jačanju socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom, unaprjeđuje kvalitetu života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, posebice osoba s intelektualnim teškoćama, pružanjem usluge osobne asistencije za 20 korisnika s područja Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije. Projekt je vrijedan 1,9 milijuna kuna, a u provedbi će biti 20 mjeseci. V.G.
Možda ste propustili...

GRADONAČELNIČKI KANDIDAT KOALICIJE SRCEM ZA ĐAKOVO:

U Upravu PAN-a smjestiti Muzej Vezova

UČENICIMA NEPUŠAČIMA STICKOVI

U porastu je broj razreda nepušača

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAFAEL SPAJIĆ ISPUNIO OBEĆANJE

Humani street nogometaš stipendirat će kuharicu

2

GRADIT ĆE “AUTOCESTU BUDUĆNOSTI”

Brzi internet dobit će 5613 kućanstava u osam općina

3

ČLANOVI GRADSKOG ODBORA ODLUČILI:

Davor Miličević kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Županje