Regija
BOROVO USVOJILO NOVE POTICAJNE MJERE

Za daljnji razvoj 820 tisuća kuna
Objavljeno 22. siječnja, 2021.
BOROVO - Općina Borovo donijela je Program poticanja gospodarstva i stambenog zbrinjavanja u 2021. godini, vrijedan 820 tisuća kuna. Na ovaj način žele pomoći poduzetnicima i poljoprivrednicima, kao i u stambenom zbrinjavanju mladih obitelji. Za poticajne mjere gospodarskog razvoja u proračunu je osigurano 300 tisuća kuna, s tim da podnositelji zahtjeva mogu dobiti do 15 tisuća, a među ostalim mogu ih koristiti za sufinanciranje saniranja/uređenja poslovnog prostora, opremanje poslovnih objekata i nabavu opreme za rad i proizvodnju. Onima koji će u ovoj godini započeti gospodarsku djelatnost na raspolaganju je ukupno sto tisuća kuna, a oni koji dobiju potporu moraju obavljati gospodarsku djelatnost na području općine najmanje dvije godine od dana isplate sredstava.

Kada je riječ o poticajnim mjerama za razvoj poljoprivrede, potencijalnim je korisnicima na raspolaganju 120 tisuća kuna. Potpore će dodjeljivati za nabavu opreme za doradu, preradu, pakiranje ili destiliranje poljoprivrednih proizvoda, za sufinanciranje marketinških aktivnosti, sufinanciranje nabave sredstava i opreme za povrtlarsku proizvodnju te za unaprjeđenje voćarstva.

Pravilnik o sufinanciranju kupnje obiteljske kuće na području Općine Borovo definira uvjete za dobivanje potpore u iznosu od 30 tisuća kuna.

Kako je za ovu namjenu predviđeno izdvajanje 300 tisuća kuna, jasno je da bi mogla biti odobrena za maksimalno deset korisnika. D. Korpoš
JAVNI ĆE POZIV RASPISATI DO KRAJA SIJEČNJA
Općinsko je vijeće Program poticanja gospodarstva i stambenog zbrinjavanja u 2021. godini usvojilo jednoglasno, a njegovi su članovi naveli kako program treba biti u funkciji daljnjeg gospodarskog razvoja, ostanka mladih stanovnika, ali i doseljavanja novih. Zainteresirani mještani sve informacije o sadržaju programa i kriterijima za dobivanje planiranih poticajnih sredstava mogu naći na web-stranici Općine Borovo, a kako je najavljeno nakon usvajanja svih pravilnika, raspisivanje javnoga poziva trebalo bi uslijediti do kraja siječnja.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAFAEL SPAJIĆ ISPUNIO OBEĆANJE

Humani street nogometaš stipendirat će kuharicu

2

GRADIT ĆE “AUTOCESTU BUDUĆNOSTI”

Brzi internet dobit će 5613 kućanstava u osam općina

3

ČLANOVI GRADSKOG ODBORA ODLUČILI:

Davor Miličević kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Županje