Regija
VIJEĆE OPĆINE JEDNOGLASNO ODLUČILO NE OSNOVATI VLASTITU PREDŠKOLSKU USTANOVU

Vrtić u Viljevu u sastavu miholjačkog Pinokija
Objavljeno 23. siječnja, 2021.
VILJEVO - Općina Viljevo neće osnovati vlastitu predškolsku ustanovu, nego će novosagrađeni vrtić djelovati pod okriljem Dječjeg vrtića Pinokio Donji Miholjac. Odlučeno je to na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, na kojoj je jednoglasno prihvaćen sporazum o suradnji i financiranju Dječjeg vrtića Pinokio, čiji je osnivač Grad Donji Miholjac. Tim sporazumom, kako je kazao načelnik općine Viljevo Dominik Knežević, napravljen je prvi korak prema početku rada vrtića u Viljevu.

- Na temelju ugovora s Agencijom za plaćanje, imali smo dvije opcije prema kojima bi vrtić u Viljevu mogao krenuti u rad. Jedna je bila osnivanje vlastite javne ustanove, a druga priključivanje postojećoj koja provodi predškolski odgoj, odnosno Dječjem vrtiću Pinokio, čiji je osnivač Grad Donji Miholjac - kazao je općinski načelnik Dominik Knežević, dodavši kako će cijeli sustav funkcionirati tako da će vrtić u Viljevu biti područni odjel donjomiholjačke predškolske ustanove Pinokio. Objasnio je da će u viljevačkom vrtiću biti zaposlene četiri odgojiteljice u dvije odgojne skupine, kuharica i spremačica.

- Za ostale zajedničke poslove - koji uključuju ravnatelja, voditelja računovodstva, tajnika, pedagoga, zdravstvenog voditelja i domara, bit će zadužen vrtić u Donjem Miholjcu - istaknuo je načelnik Knežević.

Donačelnik Viljeva Tomislav Mađarić istaknuo je kako bi iznos mjesečnog udjela roditelja u ekonomskoj cijeni vrtića trebao biti jednak u svim područnim odjelima Dječjeg vrtića Pinokio. Naime, u osnivačkim pravima nad donjomiholjačkom predškolskom ustanovom, uz Grad Donji Miholjac, osim Općine Viljevo participirat će i općine Marijanci i Podravska Moslavina.
S. Fridl
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike