Mozaik
TALIJANSKI PROIZVOĐAČI TRLJAJU RUKE, IZVOZ JE REKORDAN

Nijemci poludjeli za tjesteninom
Objavljeno 23. siječnja, 2021.
Neutaživ apetit Nijemaca za tjesteninom u doba korone donio je bar jednu dobru vijest Italiji, koja je izvoz te namirnice u Njemačku povećala za 20 posto u godinu dana. "Nama je Njemačka najveće tržište za izvoz tjestenine", kaže Luigi Scordamaglia iz talijanskog saveza proizvođača hrane Filiera Italia food association. I dok su zbog pandemije drugi talijanski sektori trpjeli gubitke, prehrambena industrija može zadovoljno trljati ruke, objašnjava savez.


Više maslinova ulja, sirova i riže završilo je na stolovima njemačkih kućanstava otkako je izbila pandemija, no nijedan od tih proizvoda ne može se mjeriti s "paštom". Konzumacija tjestenine u Njemačkoj eksplodirala je u doba pandemije, objašnjava Scordamaglia. Vrlo popularno jelo, koje se priprema brzo i lako, tjestenina je bila popularna u Njemačkoj i u normalnim vremenima, a u vrijeme lockdowna Nijemci su je zavoljeli još više.

Nemaju problema talijanski proizvođači tjestenine ni s drugim tržištima, pa su tako izvoz povećali i u Švicarsku, Austriju te zemlje Beneluksa, posebice u Nizozemsku. Rekordnoj prodaji tjestenine prethodila je odlična marketinška kampanja. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ALBINA PREDSTAVILA VIDESPOT ZA PJESMU “TICK-TOCK”

Podrška publike daje jak vjetar u leđa mom cijelom timu, ali i meni

2

DANAS POČINJE DIGITALNI DIO BERLINALA

Pobjednike ćemo znati prije nego što ih vidi kinopublika

3

S DODJELE ROCK&OFF NAGRADA 2021.

Objavljen je i nastup Alejuandra Buendije