Sport
MANUEL ŠTRLEK O ARGENTINI I ORGANIZACIJI

U balonu smo, a zapravo nije balon, u Kairu smo kao na prvenstvu prije korone
Objavljeno 22. siječnja, 2021.
Nije ga bilo zbog "obiteljskih razloga" na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu. Manuel Štrlek vratio se u reprezentaciju nakon, dojma smo nepotrebne, javne isprike upućene stožeru i rukometnom savezu. Nikada nismo do kraja doznali što je bio uzrok svađe i zbog čega je samo javna isprika to mogla ispraviti.


Štrlek zasad pruža odlične partije, dakako njegov doprinos momčadi je napadačka uloga. Premda i on, kao i velik broj reprezentativaca, postupno diže formu. Prije SP-a nije ga na terenu bilo mjesec dana, pa je tako propustio s Veszpremom i Final four u Kolnu.


- Osobno sam zadovoljan premda individualna izvedba u momčadskom sportu nikada nije u prvom planu. Mene najviše od svega veseli kako je obrana izgledala. Digli smo samopouzdanje i s optimizmom gledamo prema naprijed.


Za još bolju ocjenu nedostaje koja kontra više. I još poneki gol više iz čistih situacija.


- A bolje da se sada fulava nego kasnije. Mislim da, kako vrijeme odmiče, imamo i sve više kontri. Do sada su malo više akcije završavale preko drugog desnog krila. Mi i inače nismo bili reprezentacija koja je ikada imala strijelca u TOP 10. Svi rasporedimo i minutažu i pogotke. Netko, istina, uvijek iskoči, ali tako je od utakmice do utakmice.


Slijedi utakmica s Argentinom, pobjeda vodi u četvrtfinale. U kontekstu Argentine svi spominju poraz na SP-u 2003., ali jako su nas namučili na Olimpijskim igrama u Riju de Janeiru.


- Da, vodili su veći dio utakmice, na kraju je Dule zabio pobjednički gol iz sedmerca s istekom vremena. Nezgodna su ekipa. Smatram da su i oni kao i Brazil, od kojih smo izgubili prije dvije godine, reprezentacije u rangu europskih reprezentacija. Igraju brz i atraktivan rukomet. Pizzaro je protiv Japana zabio deset golova, ali glavni igrač im je Diego Simonet. Od njega sve kreće, lucidan je, teži atraktivnim potezima i pokretima. On im je ključni igrač. Opasni su, ali mi ne smijemo bježati od uloge favorita. Kvalitetniji smo. Ako ćemo igrati obranu kako znamo to, ako budemo zgusnuti u sredini, i to iskoristimo i zabijemo lake golove, bit će lakša utakmica i onda neće biti problema.


Preselili ste se iz Aleksandrije u Kairo. Kako je u Kairu?


- Oba mjesta imaju svoje prednosti i nedostatke. Tamo smo bili u kućama i vilama pa je u resortu bilo prostora za prošetati se. Ovdje je s nama puno ekipa, puno službenih osoba, ljudi iz organizacije. Puno su organiziraniji u pogledu održavanja epidemioloških mjera bili u Aleksandriji. Ovo je balon, a zapravo nije balon. Ovdje Prvenstvo više sliči na ona kakva su bila prije korone - zaključio je Štrlek. K.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike