Sport
BIH NAPOKON IMA IZBORNIKA

Ima onih koji se bune, mediji sumnjičavi, ali Petev je ipak izabran
Objavljeno 21. siječnja, 2021.
Nakon povuci-potegni situacije, mnogo problema, prebacivanja, prozivanja i povišenih tonova bugarski trener Ivajlo Petev ipak je postavljen za novog izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Petev je bio jedini kandidat o kojemu su odlučivali članovi nogometne "vlade" BiH, jer je otpao Sergej Barbarez, nekadašnji uspješni reprezentativac susjedne nam države.


- Očito je da ja već odavno nisam kandidat i da su se "oni" davno odlučili za nekog drugog. I bolje tako, jer kao što sam već rekao, nikada nisam i neću biti dio nečijih igara - napisao je Barbarez ovog tjedna na Instagramu.


U BiH ni izbor nogometnog trenera nacionalne selekcije ne može proći bez problema, spominjanja nacionalnosti, gledanja kako će glasovati ovi ili oni. Zbog toga je BiH neko vrijeme bila bez izbornika, a sad je na to mjesto zasjeo Petev, koji je nasljednik i Dušana Bajevića, koji se na toj poziciji nije zadržao ni godinu dana, jer se nakon imenovanja, potkraj 2019., povukao u studenome 2020.
Petev je dosad vodio momčadi zagrebačkog Dinama, bugarskog Ludogoreca, ciparskog Limassola i Omonije, reprezentaciju Bugarske, saudijski Al-Qadsiah i poljsku Jageloniju. Bugarski nogometni stručnjak, čije su imenovanje mediji u BiH sumnjičavo dočekali, već u ožujku mora pokazati što zna, jer BiH počinje kvalifikacije za SP 2022. I. Li.
Najčitanije iz rubrike