Sport
BIH NAPOKON IMA IZBORNIKA

Ima onih koji se bune, mediji sumnjičavi, ali Petev je ipak izabran
Objavljeno 21. siječnja, 2021.
Nakon povuci-potegni situacije, mnogo problema, prebacivanja, prozivanja i povišenih tonova bugarski trener Ivajlo Petev ipak je postavljen za novog izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Petev je bio jedini kandidat o kojemu su odlučivali članovi nogometne "vlade" BiH, jer je otpao Sergej Barbarez, nekadašnji uspješni reprezentativac susjedne nam države.


- Očito je da ja već odavno nisam kandidat i da su se "oni" davno odlučili za nekog drugog. I bolje tako, jer kao što sam već rekao, nikada nisam i neću biti dio nečijih igara - napisao je Barbarez ovog tjedna na Instagramu.


U BiH ni izbor nogometnog trenera nacionalne selekcije ne može proći bez problema, spominjanja nacionalnosti, gledanja kako će glasovati ovi ili oni. Zbog toga je BiH neko vrijeme bila bez izbornika, a sad je na to mjesto zasjeo Petev, koji je nasljednik i Dušana Bajevića, koji se na toj poziciji nije zadržao ni godinu dana, jer se nakon imenovanja, potkraj 2019., povukao u studenome 2020.
Petev je dosad vodio momčadi zagrebačkog Dinama, bugarskog Ludogoreca, ciparskog Limassola i Omonije, reprezentaciju Bugarske, saudijski Al-Qadsiah i poljsku Jageloniju. Bugarski nogometni stručnjak, čije su imenovanje mediji u BiH sumnjičavo dočekali, već u ožujku mora pokazati što zna, jer BiH počinje kvalifikacije za SP 2022. I. Li.
Možda ste propustili...

VELIKO ZANIMANJE ZA MLADOG NORVEŽANINA

Haalanda želi 10 klubova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana