Sport
REZULTATSKA KRIZA U KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Siječanjskih 0-4 je uz malo sreće moglo biti izbjegnuto
Objavljeno 22. siječnja, 2021.
Siječanj se približava svome kraju, a košarkaši s Drave još uvijek su bez pobjede u ovoj godini. U kratkom razdoblju Vrijednosnice Osijek odigrale su četiri susreta HT Premijer lige, po dva zaostala i redovita. Rezultatski to nije ispalo kako se očekivalo, malo tko je mogao predvidjeti da će na otvaranju 2021. "brokeri" upisati baš četiri poraza u nizu.

S obzirom na suparnike, u nekoj idealnoj prognozi, osječka momčad bila bi na učinku 2-2 (ukupno 7-9). Možda je i bilo onih koji su sumnjali da se na pet lanjskih pobjeda neće nastaviti dvije nove, koje su se trebale prije svega izboriti u srazu s momčadima iz donjeg dijela poretka. No tu se nije ostvarilo planirano i to je razlog što Vrijednosnice Osijek nisu na očekivanom učinku. Upisale su domaći poraz od Furnira te onaj gostujući od prije dva dana na gostovanju kod Hermes Analitice. Taj možda i najviše peče, jer "analitičari" su superligaški "fenjeraš" i, bez namjere podcjenjivanja, jedina momčad u elitnom razredu koju MORAŠ svladati bez obzira na to gdje igrao.

Da stvar bude gora, nije puno nedostajalo da umjesto negativne serije sada pričamo o onoj pobjedničkoj. Jer u sve četiri utakmice momčad Stipe Šarlije bila je aktivna do samog kraja, a ostavila je i puno bolji dojam u gostima kod dvojca iz samog vrha poretka. Na milimetar su kapetan Robert Kujundžić i suigrači bili do senzacije u Zadru te slavlja u Gorici, gdje su ostali praznih ruku nakon produžetka. U nekom idealnom scenariju, eto, moglo je biti i 4-0. Moglo je, ali nije i sada treba pronaći način kako prekinuti negativan niz. Šarlija nije bez problema, u posljednjoj utakmici nije mogao računati na prvog strijelca Elijaha Clarancea, s njim na parketu možda bi se izbjegao bar blam iz metropole. Šveđanin bi mogao biti out do početka veljače, netko će morati pokriti njegov izostanak. No opcija baš i nema previše.

- Izostanak i jednog igrača koji ima ozbiljnu rotaciju nama je velik problem. To se najbolje vidjelo u posljednjoj utakmici, a Clarance će propustiti još poneki dvoboj. Nedostaje igrač koji bi u presudnim trenutcima na sebe preuzeo odgovornost, jer činjenica je da smo mi u sve četiri utakmice bili u poziciji da i dobijemo. Stoga bih lakše podnio da smo izgubili po 30 razlike - kaže trener Šarlija, koji mora pronaći način kako da ova serija što prije stane. Siječanj je loše počeo, još nije gotov, slijede još dvije utakmice. Da ne bude obojen poptuno negativnim tonovima, “brokeri” će morati iz sebe izvući i možda više od trenutnog maksimuma ili bar preslikati one igre iz ogleda protiv favorita kada se na parketu sučele s momčadima koje su po kvaliteti u njihovu razredu. Takva stiže u nedjelju u Gradski vrt. Negativna serija Alkara još je duža, protegnula se na pet posljednjih utakmica. Neće valjda i Vrijednosnice Osijek stići do te negativne brojke. Valjda i njihov crni niz mora negdje stati. Što je najgore, nije ni morao biti ovako dugačak...
N. Benčina
NI ZGUSNUT RASPORED NE IDE U PRILOG
U prvom mjesecu Vrijednosnice Osijek odigrat će šest utakmica, a moglo ih je biti i više. Zna se da “brokeri” nisu odradili kompletan program, u 2021. su ušli i s četiri zaostatka. Odrađeno je pola duga (Furnir, Hermes), a još se ne zna kada će se igrati protiv Splita i Cibone. Bilo je prijedloga da se u Dalmaciji zaostatak odradi 27. siječnja, jer je dva dana poslije na programu gostovanje u Šibeniku. Zasada ništa od toga, ali ti će se dvoboji morati odraditi do kraja veljače i starta trećeg dijela natjecanja. Do 3. veljače trebao bi se odigrati i četvrtfinalni dvoboj Kupa Krešimira Ćosića sa Zadrom u Gradskom vrtu.
Prilika za prekid negativne serije je u nedjelju, kada u Gradski vrt stiže sinjski Alkar
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini