Sport
OSIJEK DANAS GOSTUJE U KRANJČEVIĆEVOJ

Bjelica: Očekujem da ćemo biti bolji nego jesenas
Objavljeno 22. siječnja, 2021.
Promjena trenera tijekom zime učinila je Lokomotivu malom nepoznanicom

Nogometaši Osijeka u drugi dio sezone i nastavak utrke za titulu prvaka Hrvatske ulaze današnjim gostovanjem u Kranjčevićevoj. Dca zaostala susreta koja su odigrana tijekom tjedna u kojima su u akciji bila sva tri konkurenta bijelo-plavih u borbi za prvo mjesto pokazala su koliko će tijesna biti ta bitka.


Stoga, ako se u njoj žele zadržati do kraja Osječani opetmoraju uhvatiti pobjednički ritam u kojem su bili otkako je na njihovu klupu sjeo Nenad Bjelica. Prvenstvena stanka bijelo-plavima je dobro došla jer su u završnici jesenskog dijela sezone počeli gubiti "zamah" pa im je to bila dobra prilika da se osvježe i već od danas protiv Lokomotive krenu graditi novu pobjedniču seriju.

Titula je želja, ne i imperativ

Uoči starta drugog dijela sezone trener Nenad Bjelica nakon dugo je vremena uživo izašao je pred novinare i pričao o brojnim temama. Najvažnija, u ovom trenutku, bila je ona vezana uz susret s Lokomotivom, ali strateg bijelo-plavih progovorio je i o općim ambicijama u nastavku sezone. Osijek je nakon 20 godina posve živ u utrci za prvo mjesto, a do trofeja još uvijek može doći i u Kupu.


- Osvajanje jednog od trofeja je svakako naša velika želja, ali ne trebamo to stavljati kao imperativ pred momčad. Osijek je dosad osvojio samo jedan trofej i ne trebamo se opterećivati time. Moj posao kao trenera jest da iz momčadi u svakoj utakmici izvučem maksimum, a ako mi to uspije, vidjet ćemo hoće li to već ove sezone biti dovoljno za osvajanje trofeja. Pripreme su bile kraće nego obično, ali smo se prilagodili tome i vjerujem kako spremni dočekujemo nastavak sezone. Već ove dvije zaostale utakmice koje su odigrane tijekom tjedna pokazale su koliko će neizvjesna biti borba za prvo mjesto. Između 4-5 prvoplasiranih momčad male su razlike, a Liga je općenito vrlo izjednačena - smatra Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.


Momčad je tijekom stanke doživjela neke promjene. Gradski vrt napustio je Ante Majstorović koji je bio jedna od najjačih obrambenih karika, a stigla su tri nova igrača.


- Neće nas to previše poremetiti jer momčad je odavno usvojila fizionomiju igre, a uspjeli smo je i standardizirati. U prvom dijelu sezone dobio sam jako puno od momčadi jer smo od trenutka kada sam došao osvojili sedam bodova više od Dinama uz jednu utakmicu više. Istu razinu, ako ne i bolju očekujem i u nastavku prvenstva. Nadam se kako će on biti normalniji od prvog dijela u kojem nismo mogli postići standardnost momčadi i uhvatiti pravi ritam zbog koronavirusa i odgoda utakmica. Tijekom stanke dobili smo više vremena za rad pa vjerujem kako ćemo igrati bolji nogomet i postizati uvjerljivije pobjede - optimist je trener.
"Lokosi" nepoznanica

Prve utakmice uvijek su određena nepoznanica u kada je u pitanju forma momčadi, a taj dojam uoči gostovanja u Kranjčevićevoj pojačavaju još neki faktori. Bjelica nije želio otkriti kako će složiti obranu, a u pripremi susreta nije mu pomogla ni činjenica što je Lokomotiva tijekom zime mijenjala trenera pa je uspješnog Gorana Tomića naslijedio Jerko Leko.


- Obzirom na kratke pripreme momčad možda još nije u top formi po pitanju tjelesne pripreme ali ona će doći s utakmicama jer ćemo puno igrati bez obzira što nemamo zaostalih susreta, ali nadam se kako će trenutačno stanje momčadi biti dovoljno dobro za pobjedu protiv Lokomotive. Forma se najbolje brusi kroz igranje. Što se tiče Lokomotive sigurno je za nas mala nepoznanica kako će ona igrati s novim trenerom. Gledali smo sve njihove pripremne susrete u kojima je Jerko Leko puno toga isprobavao pa je teško sa sigurnošću tvrditi na koji će nam se način suprtostaviti. Zato moramo imati spreman odgovor na sve varijante njihove igre - priznaje Bjelica.


Što se posljednjeg reda tiče jedna dvojba povlači drugu. Pitanje je za koga će odlučiti na poziciji desnog beka, a o tome će ovisiti tko će zaigrati u paru s kapetanom Škorićem u srecu obrane.


- Ako se odlučim za Lončarana desnom beku onda će stopersku poziciju zauzeti Caro. U slučaju da prednost na desnoj strani dobije Mato Miloš za mjesto centralnog braniča birat ću između Lončara i Cara, ali ostavite da o tome odlučim naknadno - kaže Bjelica.
Inače, među putnicima za Kranjčevićevu naći će se sva tri zimska pojačanja Miloš, Brlek i Topčagić obzirom da su na vrijeme stigli svi potrebni dokumenti za njihovu registraciju. Nema dvojbe kako Osijek u ulicu pjesnika odlazi s pobjedničkim ambicijama...


Dalibor Keler
LOKOMOTIVA**-**OSIJEK

Početak: 16 sati

Kahlina**Ivušić

Hendija**Lončar

Malikji**Škorić

Papadopoulos**Caro

Kovačić**Jurčević

Pivarić**Žaper

Petrak**Jugović

Cokaj**Klienheisler

Aliyu**Bočkaj

Chaija**Bohar

Jelavić**Mierez

Stadion: Kranjčevićeva

Kapacitet: 8.850

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)
TABLICA
1.Dinamo**15**10**3**2**40:16**33

2.Osijek**16**10**3**3**24:15**33

3.Gorica**15**9**3**3**33:20**30

4.Rijeka**12**7**2**3**16:13**23

5.Hajduk**14**5**2**7**20:21**17

6. S.Belupo**15**4**5**6**19:21**17

7.Šibenik**14**4**1**9**13:21**13

8.Lokomotiva**14**2**6**6**13:22**12

9.Varaždin**16**3**3**10**15:29**12

10.Istra 1961**13**2**4**7**9:24**10
17. HT PRVE HNL
PETAK

Lokomotiva - Osijek

Šibenik - Hajduk

SUBOTA

15 sati

Varaždin - Gorica

17.05 sati

Gorica - Dinamo

NEDJELJA

17.05 sati

Istra 1961 - Slaven Belupo
međusobni susreti

LOKOMOTIVA** –**OSIJEK**38**15**10**13**50:50
LASZLO ODBIO ZEKIĆA
Osijekov mađarski internacionalacLaszlo Kleinhesiler dobio je ponudu za povratak u domovinu. Naime, za njega je zainteresiran bio mađarski prvoligaš Diósgyőri na čijem kormilu odnedavno sjedi bivši Osijekov trener Zoran Zekić, a vlasnici su mu isti kao i Osijekovi. Diósgyőri vodi grčevitu borbu za opstanak, pa bi mu Kleinheisler itekako dobro došao, međutim, mađarski reprezentativac odbio je tu ponudu jer želi ostati u redovima bijelo-plavih koje očekuje bitka za naslov prvaka u HNL-u.
Najčitanije iz rubrike