Regija
POČELA JE VELIKA DEVETNICA

Devet srijeda sv. Josipu
Objavljeno 22. siječnja, 2021.
SLATINA

Budući da se približava 19. ožujka, blagdan sv. Josipa, Župa sv. Josipa tradicionalno priprema pobožnost posvećenu svom nebeskom zaštitniku i zaštitniku grada Slatine. Tako je u srijedu počela velika devetnica pod nazivom "Devet srijeda sv. Josipu". Budući da je srijeda dan posvećen tomu svecu, velika devetnica sv. Josipu počinje u srijedu sredinom siječnja, a završava u srijedu sredinom ožujka, uoči blagdana sv. Josipa. Zbog pandemije u crkvi sv. Josipa u Slatini nakon pobožnosti služit će se sv. misa, u dva termina, kako bi uz poštovanje propisanih mjera u pripravi za blagdan sv. Josipa moglo sudjelovati što više hodočasnika.

Tako će prva pobožnost sv. Josipu biti u 16 sati, a sveta misa u 16.30, a druga pobožnost je u 18 sati, a sveta misa od 18.30. Prva pobožnost bila je posvećena zvanju i svetosti sv. Josipa, a ostale će biti posvećene njegovim krepostima, ljudskim vrlinama, bolima, radostima, zagovoru i vjernosti, Josipu kao Marijnu zaručniku te smrti i slavljenju sv. Josipa.

U povodu 150. obljetnice proglašenja svetog Josipa zaštitnikom sveopće Crkve papa Franjo je 2021. godinu proglasio Godinom posvećenom sv. Josipu. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike