Svijet
KAMP KOD SARAJEVA

2000 migranata u sukobu s policijom
Objavljeno 22. siječnja, 2021.
U migrantskom kampu Blažuj kod Sarajeva u srijedu navečer došlo je do sukoba, prema procjenama, 2000 migranata s policajcima, koji su došli nakon dojave o sukobu među migrantima. Kako javljaju sarajevski mediji, u kamp je došlo "na desetke policijskih vozila". Slijedio je sukob s policijom, u kojem su ozlijeđena dva policajca i jedan službenik Međunarodne organizacije za migracije (IOM), a oštećeno je nekoliko policijskih vozila i prostorije migrantskog centra. Prihvatni centar Blažuj najveći je u BiH i u njemu je službeno smješteno više od 3000 migranata, a osiguravaju ga pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i osiguranje iz privatnih agencija koje angažira IOM. No stanovnici Blažuja rekli su novinarima kako je u kampu više i od 4000 migranata.

Do nereda u Blažuju došlo je nakon što su radnici IOM-a pokušali u drugi kamp premjestiti jednog migranta koji je više puta narušavao javni red i mir, ali migrant iz Bangladeša tvrdi da su neredi izbili jer je jedan Iranac rekao "loše stvari o poslaniku Muhamedu", potom je došlo do sukoba s Afganistancima i Pakistancima, a nakon toga i s policijom. Hasan, migrant iz Bangladeša, izjavio je N1 kako se "može reći da je ovo bio sukob između šijita i sunita". "Razbili su stakla, napravili problem i potukli se s policijom", rekao je Hasan.

Prema policijskom izvješću, lakše su ozlijeđena dva policijska službenika i jedan službenik migracijskog centra, a oštećeno je više vozila u vlasništvu Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i IOM-a, kao i prostorije prihvatnog centra, kompjutorska i uredska oprema. Policija ne spominje je li bilo ozlijeđenih migranata.
M.Flego
Možda ste propustili...

DJECA DILJEM SVIJETA NA UDARU ZBOG PANDEMIJE KORONAVIRUSA

Izgubljena trećina školske godine

PRVI VELIKI NASTUP NAKON NAPUŠTANJA BIJELE KUĆE

Trump natuknuo mogućnost ponovne kandidature za predsjednika 2024. godine

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana