Osijek
IZMJENA U ŽUPANIJSKOM CRVENOM KRIŽU

Umjesto Đukića, ravnatelj Latković
Objavljeno 21. siječnja, 2021.
Nakon što je Marko Đukić 20 godina obnašao mjesto ravnatelja Društva Crvenoga križa Osječko-baranjske županije, od 1. siječnja 2021. na tom ga je mjestu naslijedio Goran Latković. Međutim, više od pola stoljeća aktivan “crvenokrižaš” Đukić još se nije zasitio rada u ovoj humanitarnoj organizaciji, pa je tako, nakon napuštanja funkcije ravnatelja, sada predsjednik volonter Društva.

- Mislim da je najveće moje postignuće rad na ujednačavanju svih gradskih društava Crvenoga križa te činjenica da smo na seminarima za ravnatelje i stručne službe uspostavili minimum koji trebaju provoditi sva društva te organizacije. Posebno ističem ljetne škole mladih, njih ukupno 17, koje su iznjedrile više od 2500 mladih osoba spremnih za razne aktivnosti u svojim gradskim društvima i sredinama. Značajna je i vršnjačka edukacija “Mladi sa mladima” - ocjenjuje protekle godine Đukić, ističući i uspješan rad na razvoju interventnih timova i obuci u izvanrednim situacijama. Bile su to, prisjeća se, brojne poplave, migrantska kriza, a Društvo je, kaže Đukić, aktivno i trenutačno u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje je među prvima poslan županijski interventni tim od 18 osoba koje su radile na utvrđivanju potreba i prikupljanju te rasporedu humanitarne pomoći. Među članovima interventnog tima bili su, valja istaknuti i, i članovi Gradskog društva Crvenog križa Osijek kojim je Đukić također godinama uspješno rukovodio.

Uzimajući u obzir da ga je na spomenutome mjestu naslijedio Latković, a ranije i Denis Ćosić na mjestu ravnatelja Gradskog društva Crvenoga križa Osijek, Đukić ističe zadovoljstvo što je razvijen sposoban i uspješan kadar koji nastavlja put razvoja i inovacija rada kako Gradskog društva Crvenog križa Osijek, tako i Društva Crvenoga križa Osječko-baranjske županije.

- Ponosan sam što je Goran Latković, koji je dugogodišnji član Gradskog društva Crvenoga križa, obnašao dužnost časnika za vezu s Nacionalnim stožerom u Banovini tijekom potresa koji je pogodio to područje krajem prošle godine. Moram naglasiti da se moj nasljednik ondje doista pokazao izvrsnim. I nadalje vidim dobru perspektivu u radu županijskog i gradskog Crvenog križa, gdje je posebno važna harmonija unutar rukovodnih struktura što ove organizacije smješta u sam vrh kad su u pitanju brojne aktivnosti i priznanja te trud i volja za pomoći drugima. Ništa manje važno nije ni više od 70 milijuna kuna osiguranih kroz projekte u svim društvima s područja Osječko-baranjske županije - kaže Đukić, dodajući da će svojim 55-godišnjim iskustvom u radu Crvenoga križa svojim nasljednicima u svako doba uputiti savjet u slučaju potrebe, uvažavajući, prvenstveno, njihovu samostalnost u radu. M. Mihelić
Društvo je aktivno i potresu pogođenom području gdje je poslan županijski interventni tim od 18 ljudi
Možda ste propustili...

“LAŽI O SRPSKOM ANTIFAŠIZMU I ANTISEMITIZMU”

O knjizi Mihovila Biočića u Osijeku

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

2

POSLJEDICE NEVREMENA U OSIJEKU

Vjetar odlomio stablo, koje
je završilo na automobilima

3

VEĆ DUGO ZATVORENA

Raspisan poziv za saniranje krovišta knjižnice na Jugu