Osijek
“AKTIVNI U ZAJEDNICI”

Nastavlja se program Slagalice
Objavljeno 21. siječnja, 2021.
Zaklada Slagalica i u 2021. godini nastavlja s provedbom programa "Aktivni u zajednici". Program je namijenjen predstavnicima i članovima organizacija civilnog društva, lokalne i regionalne samouprave, odgojno-obrazovnih ustanova te zainteresiranim pojedincima koji žele jačati individualne i organizacijske kapacitete za pokretanje pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Na Program se mogu prijaviti zainteresirani pojedinci s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije koji žele biti lideri, tj. pokretači inicijativa u svojim zajednicama.

Sudionici Programa će kroz edukaciju i mentorsku podršku Zaklade Slagalica razvijati i provoditi društvene programe te planove prikupljanja sredstava u svojim zajednicama. "Edukacijom o jačanju aktivizma i filantropije u zajednicama želimo osvijestiti ulogu pojedinca/zajednice i lokalnog djelovanja za jačanje razvoja zajednice, a sve s ciljem promocije i uključivanja temeljnih odrednica globalnih ciljeva održivog razvoja, poticanjem interakcije, razmjene ideja i peer podrške među sudionicima iz različitih zajednica. Edukacija se sastoji od tri modula, a provodit će ju stručni tim Zaklade u suradnji sa stručnjacima iz područja koja su potrebna za razvijanje dodatnih kapaciteta sudionika (lokalni aktivisti, stručnjaci, lideri u zajednici i dr.)", doznajemo od Mirne Šimit iz Zaklade. I.R.G.
Možda ste propustili...

POVIJEST I SADAŠNJOST DONJOGRADSKE ULICE

U Esperantskoj ulici ipak nitko ne govori esperanto

PRIORITETI GČ-A DONJI GRAD U 2021.

Vinogradskoj ulici nastavak nogostupa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NASLJEĐE AKTUALNE GRADSKE UPRAVE

Ostavit će nam zakasnjele projekte i lažna obećanja

2

NIŠTA OD SAJMOVANJA DO DALJNJEGA

Bez Sajma antikviteta i Proljetnoga sajma, pa čak i Autotržnice

3

PROSTOR ZA ŠETNJU, REKREACIJU I UČENJE

Hrvatske će šume sagraditi Poučnu stazu pokraj Kopike