Tehno
BRUTALNE PERFORMANSE I MINIMALISTIČKI STIL

Lenovo Legion ima nove modele koji se oslanjaju na umjetnu inteligenciju
Objavljeno 22. siječnja, 2021.

Lenovo Legion linija u 2021. korisnicima donosi još jače gaming performanse s pomoću hardverskih i softverskih inovacija. Nova prijenosna računala visoko su kvalitetne izrade s inteligentnim termalnim rješenjem Lenovo Legion Coldfront 3.0 za do 18 % veći protok zraka u usporedbi s prijašnjom generacijom čime se bolje upravlja toplinom i bukom koju generira sirova procesna snaga. Niže temperature sustava omogućuju optimizirane performanse i cjelodnevnu mobilnost s dugotrajnijom autonomijom baterije. Višestruki senzori smješteni su na procesoru, grafičkoj kartici, stražnjim i bočnim termalnim otvorima kao i na SSD memorijskoj kartici i osloncu za dlan kako bi se informacije u nanosekundi mogle prenositi i na taj način predvidjeti toplinsku krivulju sustava tijekom igranja bez zastoja. Kako bi se toplina bolje odvodila, proširili smo bakreni sustav hlađenja s do 82 % većom površinom termalnih ploča uspoređujući s prijašnjom generacijom te izbušili krupne rupe u donjem dijelu kućišta te čak i ispod tipkovnice kako bi se uređaj bolje hladio. Stoga maksimalno iskoristite gaming hardver novog prijenosnog računala Lenovo Legion jer je izrađen da bi to podnio.

Zahvaljujući novom softveru kojim upravlja umjetna inteligencija u sklopu značajke Legion Edge tvrtke Lenovo Vantage, igrači s uređajima Lenovo Legion sada mogu držati izrazito visoki framerate i smanjiti lag u igri s novom podrškom za overclocking procesora i grafičke kartice. Nova postavka inteligentnog načina automatske optimizacije Lenovo Q-Control (samo pritisnite Fn + Q) samo je jedan od načina na koji ovaj softverski alat pomaže u prilagođavanju vaših gaming performansi. S uključenim inteligentnim načinom rada snaga umjetne inteligencije dolazi na vidjelo jer automatski prepoznaje instalirane igre i unakrsno ih provjerava u odnosu na unaprijed učitani set od 16 vrhunskih naslova. Zatim aktivira idealne postavke potrebne za osiguranje najvećeg FPS-a za tu određenu igru.

Kada kombinirate svu ovu novu tehnologiju umjetne inteligencije tvrtke Lenovo s pametnijim i vrhunskim NVIDIA RTX Tensor Cores 3.0, dobijete izuzetne performanse. Iskusite realističnu sliku novih razina uz zadivljujuće grafičke efekte novog Ray Tracing 2.0 s grafičkim karticama za prijenosna računala NVIDIA GeForce RTX. Streameri će se oduševiti streaming mogućnostima koje vaše prijenosno računalo Lenovo Legion može pretvoriti u virtualni kućni studio. Osim toga, tu je i NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling) koja koristi umjetnu inteligenciju za pomoć grafičkom procesoru u prikazivanju ponavljajućih scena u filmskoj kvaliteti bez preopterećenja sustava. Nova prijenosna računala su u 2021. među prvima koja sadrže novu generaciju mobilnih procesora AMD Ryzen za izvanredne performanse. M.R.
Najčitanije iz rubrike