Novosti
SISAČKO-MOSLAVAČKI ŽUPAN O OPTUŽBAMA PROTIV NJEGA

U nekretnine nisam ušao nelegalno
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić ustvrdio je u srijedu da se ni jednom nekretninom koja je u vlasništvu države ne koristi protuzakonito te da je spreman dati ostavku i ne kandidirati se za župana na izborima ako se utvrde nepravilnosti.

"Ni u jednu nekretninu nisam ušao nelegalno ili protuzakonito", odgovorio je Žinić novinarima na pitanja o uvjetima u kojima se kao župan i suvlasnik obiteljske kuće koristi nekretninama u državnom vlasništvu, kućom u Glini i stanom na zagrebačkom Borovju.

Istaknuo je da je za svaku državnu nekretninu kojom se koristi dobio potvrdu, "dokumente koje posjeduje te da je legalno u svim tim nekretninama". Demantirao je da za neke od njih nije plaćao režije. "Ni za jednu nekretninu nisam se oglušio na bilo kakvo plaćanje, za sve sam uredno plaćao i režije i troškove, za kuću i stan dok sam u njemu boravio", ustvrdio je.

"Ovog trena spreman sam odstupiti, odnosno podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora (HDZ-a) i ne kandidirati se za župana u sljedećem mandatu ako se utvrde bilo kakve nepravilnosti i nezakonitosti, za korištenje nekretnina ili bilo kojih mojih postupaka", poručio je. Sisačko-moslavački župan pritom nije odgovorio na pitanja novinara tko se sada koristi stanom u zagrebačkom Borovju, koji je u vlasništvu Ministarstva branitelja, niti je iznio detalje o postupku koji oko tog stana vodi s Ministarstvom branitelja, koje je 2008. Žiniću izdalo nalog da taj stan vrati. Ustvrdio je da je stan dobio na korištenje kada su on i njegova obitelj u Zagreb došli kao ratni prognanici, a da su se njime koristili "do određenog trenutka". "Mi smo tamo došli kao prognanici, u ratu, ja sam nakon toga otišao, sinovi su još ostali neko vrijeme, a 2008. godine prekinuo sam postupak za darovanje", poručio je. Smatra i da su on i njegova obitelj meta "medijskog linča", da se o njemu iznose neistine te da su to pokušaji dezintegracije njega kao osobe. H
Bačić: HDZ će vrlo brzo odlučiti o Žiniću
Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić najavio je da će Predsjedništvo HDZ-a vrlo brzo odlučiti o stranačkom statusu Ive Žinića i Županijskog odbora Sisačko-moslavačke županije, kojemu je on na čelu, no nije htio potvrditi hoće li biti isključen iz stranke. “Nisam znao za stan Ministarstva branitelja kojim se Ivo Žinić koristi u Zagrebu, provjerit ćemo i tu okolnost, u svakom slučaju, to je jedna od dodatnih otežavajućih okolnosti u slučaju župana Žinića”, rekao je Bačić. Najavio je da će se Predsjedništvo vrlo brzo sastati s temom imovine župana Žinića.
Možda ste propustili...

DO 16.30 NA IZBORE IZIŠLA POLOVICA BIRAČA

Glasovalo više od 1,6 milijuna birača, u Osijeku 52,34 %

JEDAN OD VODEĆIH HRVATSKIH PEDAGOGA

Preminuo Vlatko Previšić