Novosti
STRUJA I PRISTOJBA

Četiri grada i 12 općina neće plaćati dio režija
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
Stanovnici četiriju gradova i deset općina Sisačko-moslavačke županije te dviju općina Zagrebačke županije bit će od siječnja do kraja ožujka oslobođeni plaćanja troškova električne energije i pristojbe HRT-u, i to bez obzira na stupanj pretrpljene štete.

U Sisačko-moslavačkoj županiji to su gradovi Petrinja, Glina, Sisak i Hrvatska Kostajnica te općine Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica i Martinska Ves. U Zagrebačkoj županiji tih su obveza oslobođeni stanovnici općina Pokupsko i Kravarsko.

Vlada je, podsjetimo, na sjednici u ponedjeljak, 18. siječnja, odlučila kućanstva na potresom stradalom području osloboditi plaćanja struje i grijanja za siječanj, veljaču i ožujak, kao i plaćanja RTV pretplate. HEP je tako zadužen da stanovnike na potresom stradalim područjima čiji su objekti oštećeni oslobodi plaćanja struje za siječanj, veljaču i ožujak, kao i plaćanja premještanja priključka s oštećenih objekata na privremene, te kasnijeg premještanja na nove odnosno obnovljene objekte.

Vlada je odlučila i da kućanstva stradala u potresu čiji su objekti pretrpjeli štetu i/ili oni za koje je osiguran privremeni zamjenski smještaj na potresom pogođenom području budu oslobođeni naplate RTV pristojbe te je zadužila HRT za provedbu. H
Možda ste propustili...

DVIJE PRITUŽBE HDZ-A I JEDNE PRIVATNE OSOBE ZBOG OBJAVE SPORNOG POP-UPA

Vijeće zaprimilo tri pritužbe protiv Indexa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana