Crna kronika
U BLIZINI ODMORIŠTA NOVSKA

Noćnom sudaru kamiona na A3 kumovao je alkohol
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
Satima je zbog sudara dvaju kamiona bio otežan promet na autocesti A3 u blizini Novske. Šteta na kamionima, ali i na prometnoj infrastrukturi je velika, a srećom samo je jedan od vozača, onaj koji je skrivio nesreću, lakše ozlijeđen. Pokazalo se da je nesreći kumovao i alkohol jer je vozač kamiona srpskih registracija u krvi imao 0,7 promila alkohola.


Nesreća se dogodila u srijedu oko 2.20 sati na 134. kilometru sjevernog traka autoceste A3 u smjeru Zagreba, kada je 52-godišnji državljanin Srbije, pod utjecajem alkohola od 0,7 promila, vozio kamion koji je na prikolici prevozio brodski kontejner. Zbog nedržanja razmaka, kabinom svog kamiona udario je u stražnji dio prikolice kamiona slovenskih registracija koji je u istom smjeru vozio 65-godišnji bosanskohercegovački državljanin. Nakon sudara oba su vozača izgubila kontrolu nad upravljačima kamiona. Kamion s kontejnerom je nakon udarca prešao na pretjecajni trak da bi potom bočnim lijevim dijelom sastrugao nekoliko desetaka metara središnje zaštitne ograde koja odvaja dva traka autoceste. Na kraju je kabina njegova kamiona probila zaštitnu ogradu, okrenula se za 180 stupnjeva i dijelom završila u pretjecajnom traku južne strane autoceste, u smjeru Lipovca. Vozač slovenskog kamiona nije imao kontrolu nad prikolicom, pa se prilikom zaustavljanja prepriječio preko voznog i pretjecajnog traka autoceste u smjeru Zagreba.


Liječnička je pomoć pružena 52-godišnjem vozaču kamiona srbijanskih registracija, koji je lakše ozlijeđen. Nesreća se inače dogodila nepuni kilometar od odmorišta Novska, gdje je vozač slovenskog kamiona namjeravao stati zbog obvezne pauze. Prije početka očevida policajaca na mjesto nesreće pristigli su i vatrogasci JVP-a Novska i JVP-a Nova Gradiška, koji su s kolnika ispiranjem uklanjali nečistoće, razliveno ulje i gorivo. Očevid su obavili policajci PU sisačko-moslavačke, koji su 52-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće, ali i vožnje pod utjecajem alkohola, prijavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Do jutarnjih sati promet na mjestu nesreće bio je otežan, a policija ga je regulirala. U smjeru Zagreba vozila su se kretala zaustavnim, a u smjeru Lipovca, voznim i zaustavnim trakom. Nakon dolaska odgovarajuće vučne službe oba su kamiona uklonjena s autoceste. Uslijedilo je detaljno čišćenje kolnika od dijelova kamiona, zaštitne ograde i blata, a promet je normaliziran oko 10 sati. S.Lacić
Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi