Osijek
ŽUPANIJA RASTERETILA STUDENTSKI BUDŽET

U siječnju još 303 potvrde za besplatni prijevoz vlakom
Objavljeno 21. siječnja, 2021.
U nekoliko smo navrata pisali kako su Osječko-baranjska županija i HŽ Putnički prijevoz potpisali krajem 2020. godine ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza studenata s prebivalištem na području županije. Na temelju tog ugovora redoviti studenti koji imaju prebivalište na području županije, neovisno o mjestu studiranja, ostvaruju pravo na besplatan prijevoz vlakom. Nastavak je to uspješne suradnje Županije i HŽ Putničkog prijevoza započete 2019. godine.

Tijekom 2020. godine Upravni odjel za gospodarstvo izdao je ukupno 318 potvrda studentima za sufinanciranje prijevoza vlakom, a informacija da mogu koristiti usluge besplatnog prijevoza motivirala je mnoge studente koji su prvi put zatražili potvrdu županijskog upravnog odjela na temelju koje ostvaruju to pravo.

Iz Županije tako izvještavaju kako su do 18. siječnja izdane 303 nove potvrde, od čega 62 potvrde za mjesečne karte i 241 potvrda za pojedinačne karte. Za provedbu ovog projekta Osječko-baranjska županija osigurala je iznos od 300 tisuća kuna, koji će sukladno potrebama biti i povećan.

Uz besplatni prijevoz za studente je uveden i poseban, takozvani studentski vlak, koji svake nedjelje vozi na relaciji Osijek - Zagreb, a svakog petka na relaciji Zagreb - Osijek. Također, na relaciji Osijek - Vinkovci prometuje novi, suvremeno opremljeni niskopodni vlak, čiji su putnici u velikom broju upravo studenti.

"Besplatni prijevoz studenata uz revitalizaciju željezničkog prijevoza još je jedan u nizu projekata koji provodi Županija u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom s ciljem poboljšanja mobilnosti i bolje povezanosti studentske populacije te povećanja kvalitete življenja kako u urbanim tako i u ruralnim područjima", zaključuju o ovoj temi iz Osječko-baranjske županije.
D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NASLJEĐE AKTUALNE GRADSKE UPRAVE

Ostavit će nam zakasnjele projekte i lažna obećanja

2

NIŠTA OD SAJMOVANJA DO DALJNJEGA

Bez Sajma antikviteta i Proljetnoga sajma, pa čak i Autotržnice

3

PROSTOR ZA ŠETNJU, REKREACIJU I UČENJE

Hrvatske će šume sagraditi Poučnu stazu pokraj Kopike