Sport
NENADA BJELICU ZANIMAJU SAMO BIJELO-PLAVI

Nisam došao u Osijek da bih ga napustio nakon tri mjeseca
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
Odbio je ponudu BiH, a priča o preuzimanju Poljske nema pravi temelj

Dolazak Nenada Bjelice na kormilo NK Osijek uveo je klub iz Gradskog vrta u jednu posve novu javnu dimenziju. Osječki prvoligaš iznenada se prometnuo u predmet zanimanja šire hrvatske nogometne javnosti.


Rijetko se, zapravo, samo jednom otkako je Hrvatske, toliko prašine diglo oko trenera bijelo-plavih. Bilo je to još tamo u prvim godinama ovog stoljeća, kada je na klupu Osijeka sjeo "trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blažević. Bjelica je apsolutna medijska zvijezda, a zanimanje za njegove usluge veće je negoli za bilo kojeg igrača bijelo-plavih.

Trenutačno samo Osijek

I prije nego što je izabrao Gradski vrt za nastavak svoje uspješne trenerske karijere, Bjelica je na lageru imao nekoliko daleko "masnijih" financijskih ponuda. One nisu prestajale stizati ni kada je krenuo u svoju treću osječku avanturu, ali zasad svi "prosci" nailaze na - odbijance. Posljednja je priča vezana uz mogućnost preuzimanja reprezentacije Poljske, ali ona zapravo i nema pravi temelj.


- Špekulacije su se počele pojavljivati po poljskim medijima i portalima. Imao sam puno poziva poljskih novinara, ali nisam imao razloga odgovoriti na njih jer ta priča zapravo nema pravi temelj. Istina je, prije 15 - 20 dana čuo sam se s predsjednikom poljskog saveza Zbignewom Boniekom, ali tema našeg razgovora nije bila poljska reprezentacija, nego mi je prenio kako se neki talijanski klub preko njega raspitivao za mene. Nikakvu službenu ponudu od poljskog saveza nisam dobio, a da je i došla, odgovorio bih jednako - u ovom trenutku sam fokusiran jedino na NK Osijek, u kojem sam tek započeo posao. Pa nisam preuzeo klupu Osijeka i dobio sve te velike ovlasti u sportskoj politici da bih ga napustio nakon tri mjeseca - u dahu nam je ispričao Bjelica pa dodao:


- Imao sam i prije dolaska u Osijek boljih financijskih ponuda, ali oni koji me poznaju, znaju kako su meni važne i druge stvari. Čelni ljudi Osijeka dali su mi veliko povjerenje i ovlasti, dopustili su mi dovođenje cjelokupnog stručnog stožera, a to su stvari koje iznimno cijenim.
Gode priče

Pitanje je samo koliko će Nenad još odolijevati ponudama koje dolaze na njegovu adresu. Poznajući ga, sigurni smo da neće tako lako ostaviti projekt koji je započeo u Gradskom vrtu s radnim naslovom "donijeti naslov prvaka".


- Ne mogu spriječiti priče oko zanimanja za moje usluge, ali još jednom ću ponoviti - sada me zanima samo ono što smo započeli u Osijeku.


Prošle jeseni odbio je ponudu preuzimanja reprezentacije BiH, a već su počele špekulacije kako bi baš Bjelica mogao biti nasljednik Zlatka Dalića na kormilu hrvatske reprezentacije.


- Lagao bih kada bi rekao kako mi ne godi povezivanje s nacionalnim selekcijama. Biti hrvatski izbornik bilo bi velika čast, ali u ovom trenutku za mene je to čisto hipotetsko pitanje jer Hrvatska ima uspješnog izbornika, a što će biti za šest mjeseci, možemo samo svi nagađati. Prije pola godine nismo ni znali što nas sve čeka u borbi protiv koronavirusa. Stoga mogu i na to pitanje oko hrvatske reprezentacije odgovoriti na jednak način - trener sam NK Osijek i to planiram biti i dalje - zaključio je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.
Navijači Osijeka, bar zasad, mogu biti mirni, jer Bjelica očito ima veliku želju i u Osijeku ostaviti dubok trag, kao što je učinio u vrijeme dok je bio igrač, a kakav je ostavio i u svim klubovima u kojima je dosad radio kao trener. A što se hrvatske reprezentacije tiče, izborniku Zlatku Daliću možemo poželjeti dobar rezultat u kvalifikacijama za SP 2022. u Kataru te također uspješan nastup na Euru, koji će se valjda održati ovog ljeta diljem Europe, jer u tom slučaju Hrvatska neće trebati novog izbornika, pa će i Bjelica moći u miru nastaviti svoj projekt koji je uspješno započeo s NK Osijek.


Dalibor Keler
Nenad Bjelica

trener NK Osijek

- Naravno da mi godi što se moje ime nalazi u opcijama za preuzimanje nacionalnih selekcija. No iznimno cijenim sve što mi je omogućeno u Osijeku. Pa nisam došao u Gradski vrt, dobio sve te velike ovlasti da bih ga nakon tri mjeseca napustio. Priča oko mene uvijek će biti, a meni je u ovom trenutku jedina preokupacija - NK Osijek.
Najčitanije iz rubrike