Sport
TRENER ŽRK OSIJEK ZABRINUT UOČI NASTAVKA RUKOMETNE SEZONE

Mrkonja: Nadam se da ćemo se do ipak subote ekipirati
Objavljeno 20. siječnja, 2021.

Rukometašice Osijeka ove subote nastavljaju prvenstvo gostovanjem u Crikvenici kod Murvice. Prvenstvena stanka praktički je završena, a tijekom nje Osječanke su odigrale i jedini pripremni susret.


U dvorani Zrinjevac prošlog su vikenda svladale 1234 Viroviticu s osam razlike (26:18), iako nisu bile kompletne. Nekoliko je igračica iz prve postave izostalo zbog lakših ozljeda, što se u konačnom rezultatu nije primijetilo te su Osječanke još jednom ove sezone pobijedile Virovitičanke, nakon što su to napravile već i u prvenstvu. No, ta utakmica, ali i prvi dani posljednjeg tjedna uoči nastavka sezone donijeli su dodatne brige treneru Jasminu Mrkonji jer mu se dodatno pogoršala situacija oko kadra.


- Sara Sablić i dalje osjeća leđa, Petru Jeršek muči rame, Katarina Borac sad treba skinuti gips s napuknutog prsta, dok Milica Grbavčević i dalje radi smanjenim intenzitetom, iako se njeno stanje još i najbolje popravlja. No, nakon susreta s Virovitičankama zadesili su nas novi problemi jer su Lea Hren i Ena Zagorščak osjetile koljeno, a Dora Lacković zglob. Vidjet ćemo u ovih nekoliko preostalih dana do utakmice kako će se razvijati situacija sa svima njima, no trenutno sam baš zabrinut. Praktički je to cijela sedmorka i da me sad pitate s kim ćemo u subotu igrati ne bih mogao reći - pojasnio je razlog svog lošijeg raspoloženja trener ŽRK Osijek.


Što se same utakmice tiče, nije imao previše prigovora na izdanje svojih igračica, s naglaskom kako je ipak zadovoljniji kako su odigrale u fazi obrane.


- Apsolutno, zadovoljniji sam obranom nego napadom, nismo ni primili previše pogodaka, no treba uzeti u obzir i da smo u utakmicu ušli praktički iz "teretane". Teški su treninzi bili iza nas u tom dijelu priprema, imali smo do tada samo dva s loptom, a nisu ni igrale sve igračice. Rezultat ionako nije previše važan, bitno je da smo taj dvoboj iskoristili da se malo uigramo. Sada ćemo ovaj tjedan malo osvježiti ekipu, radit ćemo gotovo isključivo s loptom i tako dočekati nastavak prvenstva. Nadam se da će se do subote barem neka igračica priključiti ostatku ekipe pa da spremniji i ekipiraniji otputujemo u Crikvenicu - rekao je Mrkonja.
Goran Roguljić
Jasmin Mrkonja

trener ŽRK Osijek

- Prvi dio sezone baš su nas zaobilazile ozljede, a sada su nas snašle brojne. Nismo imali nikada ovakvu situaciju, da ovoliki broj igračica ima problema s ozljedama.
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike