Mozaik
HRANILI GA DRUGI PUTNICI

Strahujući od COVID-a, 90 dana živio na aerodromu
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
Aditya Singh (36) iz Los Angelesa u čikašku zračnu luku O’Hare stigao je 19. listopada. Ostao je u njoj do subote

Tom Hanks maestralno je odigrao ulogu Viktora Navorskog iz izmišljene države Krakozije, koji je zbog vojnog udara u domovini ostao zarobljen u zračnoj luci u New Yorku punih devet mjeseci. Sada se sličan slučaj zbio u čikaškoj zračnoj luci, gdje je uhićen muškarac, nakon što su pripadnici osiguranja od njega zatražili dokumente.


Aditya Singh (36) zbog pandemije koronavirusa navodno se bojao letjeti zrakoplovom pa je potpuno neopaženo proveo čak tri mjeseca u osiguranom dijelu Međunarodne zračne luke u Chicagu, objavilo je američko državno odvjetništvo. Policiji je pri provjeri dokumenata pokazao identifikacijsku iskaznicu na kojoj je pisalo 'manager', no stvarni je vlasnik njezin nestanak prijavio još u listopadu. Ustanovljeno je da je Singh iz Los Angelesa u čikašku zračnu luku O'Hare stigao 19. listopada. Chicago Tribune piše da je Singh kazao kako je službenu iskaznicu zaposlenika zračne luke pronašao na aerodromu, a s obzirom na to da je zbog pandemije koronavirusa bio preuplašen da se vrati kući, odlučio je ostati u zračnoj luci.


Pomoćnica državnog odvjetnika Kathleen Hagerty na sudskome ročištu rekla je da je uspijevao preživjeti uz pomoć ostalih putnika. Singh živi u predgrađu Los Angelesa i prema podacima javnog branitelja nema kazneni dosje. Nije poznato zbog čega je boravio u Chicagu. Optužen je za kazneno djelo upada u zabranjeno područje zračne luke i za krađu identifikacijske iskaznice. Zabranjen mu je ulazak u zračnu luku i morat će platiti jamčevinu u iznosu od 1000 dolara.
Iz čikaškog Odjela za zrakoplovstvo, koji nadzire gradske zračne luke, medijima su rekli da je slučaj još uvijek pod istragom, no utvrđeno je da muškarac nije bio sigurnosni rizik ni za zračnu luku ni za putnike.


Hina
Možda ste propustili...

OSVJEŽILI JEDAN OD NAJPREPOZNATLJIVIJIH SINGLOVA

Pipsi objavili obradu pjesme “Ljubav” s Edom Maajkom

PRVA DAMA JAZZ-ROCKA ZDENKA KOVAČIČEK

Album s potpisom glazbene dive

U VELIKOJ BRITANIJI TIJEKOM LOCKDOWNA

Rekordna potrošnja na glazbu, filmove i videoigre

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HUMANA GESTA POZNATIH SLAVONSKIH GLAZBENIKA

Band Aid Slavonia i Rockoko Orchestra snimili su pjesmu “Moj dom su srca dobrih ljudi”

2

JODIE GOSTER DOBILA ZLATNI GLOBUS ZA SPOREDNU ULOGU

Film “Mauritanac” stiže danas u kina

3

TURNEJA TEK SLJEDEĆE GODINE, NOVI DATUM JE 11. OŽUJKA

Skunk Anansie u Zagreb stižu 2022.