Osijek
NAKON ČLANKA U GLASU SLAVONIJE

Novih pet reflektora stiže za desetak dana?
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
Za rješenje problema na Trgu Ante Starčevića koji traje punih šest mjeseci trebalo je, čini se, samo nekoliko fotografija sugrađanina Davora Lončarića i članak u Glasu Slavonije. Naime, reflektori koji od kolovoza nisu u funkciji, odnosno tvrtka Parangal ih za to vrijeme pokušava koliko-toliko obnoviti, konačno bi trebali zasvijetliti.


Podsjetimo, u jučerašnjem broju istaknuli smo problem neosvijetljenoga glavnog osječkog trga, a direktor Parangala Zdravko Banjan pojasnio je kako je o tome obavijestio Grad još u kolovozu prošle godine, a dodatan je problem bio što je izgorio reflektirajući dio koji nije mogao biti u potpunosti izmijenjen. Parangal je pokušavao alternativne popravke pomoću silikonskog kabela, no to je dalo samo kratkoročne rezultate. Međutim, u utorak ujutro Glasu Slavonije javio se s ohrabrujućim vijestima.
- Pokrenuli ste stvar s mrtve točke! Dobio sam usmenu suglasnost Grada da mogu naručiti reflektore kakvih je u cijeloj Europi, prema saznanjima iz tvrtke Elektrokovina, samo pet komada, i trebali bi biti montirani u sljedećih deset dana. Ostali reflektori bit će poslani u tvornicu na reparaciju i to prema prijedlogu Grada. Stoga sam već naručio dostupne reflektore i čim stignu, a dobio sam jamstvo da će to biti unutar deset dana, mi ćemo ih postaviti - kaže Banjan. Ma.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana